Κόσμος

Τα «πήρε» ο Μακρόν με την ασυνεννοησία στη Σύνοδο Κορυφής - Η κίνηση που άφησε τους πάντες άφωνους


Τα είχε… πάρει από χθες ο Εμανουέλ Μακρόν με την αδυναμία της Ε.Ε. να καταλήξει σε συμφωνία για τα τέσσερα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το «διευθυντήριο» της Ένωσης. Και σήμερα πριν ξεκινήσει η νέα Σύνοδος Κορυφής έκανε κάτι που άφησε τους πάντες άφωνους.

Φτάνοντας στο κτίριο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν παρήγγειλε δυο μεγάλα φύλλα χαρτί και ζήτησε να του τα πάνε στο διαμέρισμα της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Μόλις έφτασε και αφού η διαταγή του είχε γίνει… πράξη, ο Μακρόν πήρε τα δυο φύλλα χαρτί και άρχισε να σχεδιάζει δυο επιλογές: η μια με βάση το σενάριο πως ο Φρανς Τίμερμανς θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν και στο δεύτερο το σενάριο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Politico, ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε δυο χρωματιστά στυλό: ένα μπλε(για τον Τίμερμανς) και κόκκινο (για την φον ντερ Λάγεν).

Και μετά, πήρε το χαρτί, το δίπλωσε και το πήρε μαζί του πηγαίνοντας να συναντήσει τον πρόεδρο της Πορτογαλίας ΑντόνιοΚόστα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, είπε αξιωματούχος που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν εκείνος που σύμφωνα με το Politico, είχε την ιδέανα προταθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν για την προεδρία της Κομισιόν και η Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μια πρόταση που την αποκάλυψε πρώτα στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία συμφώνησε με το σχέδιό του. Την πρόταση αυτή Μακρόν και Μέρκελ τη συζήτησαν χθες. Περιμένοντας (και ήταν πολλές οι ώρες) να αρχίσει και η νέα Σύνοδο Κορυφής, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τις φήμες πως είχαν συγκρουστεί για τα πρόσωπα που θα επιλέγοντας για τις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε.

https://twitter.com/GermanyintheEU/status/1146028513125896193?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης