Κυβέρνηση

Τέλος στις ουρές της ντροπής για τα φάρμακα με τροπολογία Κικίλια!

Στο φαρμακείο της γειτονιάς θα τα στέλνει ο ΕΟΠΥΥ για τις σοβαρές ασθένειες

Όλο τον χειμώνα το Star πρόβαλλε ρεπορτάζ για την απύθμενη ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από χρόνια πάσχοντες. Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται να κατατεθεί, θα βάλει τέλος σε αυτές τις ουρές της ντροπής. 

Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι θα περιλαμβάνει.

Όπως ανέφερε, κατ’ αρχήν  θα δουν σύντομα διαφορά οι συνάνθρωποι μας που πάσχουν από καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας. Ειδικά τα βαριά περιστατικά που έχουν τρομακτική δυσκολία να στήνονται στις ουρές περιμένοντας για ώρες το ακριβό φάρμακο που είναι αναγκαίο για την επιβίωσή τους. Ο ΕΟΠΥΥ με τον νέο του διευρυμένο ρόλο θα μπορεί να στείλει το φάρμακο στο φαρμακείο της γειτονιάς κι απο εκεί να το πάρει ο χρόνια πάσχων. 

Στη συνέχεια θα γίνει σύμβαση μεταξυ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων,  ώστε να στέλνει ο οργανισμός απευθείας το φάρμακο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο χρόνια πάσχων χωρίς να πρέπει να τρέξει ο ίδιος να το πάρει σε ένα απο τα 34 φαρμακεία του οργανισμού.

Στα επόμενα βήματα ειναι και η κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων σε βαριά περιστατικά χρονιά πασχόντων. Όμως,  αυτή η σκέψη εχει μια ιδιομορφία. Κατ’ αρχήν χρειάζεται διαγωνισμό με εταιρεία κούριερ που θα μεταφέρει τα φάρμακα, ενώ συνήθως τα βαριά περιστατικά κάνουν χρήση φαρμάκου στο νοσοκομείο. Άρα,  θα πρέπει να περιμένουμε για το αν και πώς θα εξελιχθεί αυτή η σκέψη.

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, σκέφτεται να θεσπίσει προγραμματισμένα ραντεβού για όσους πηγαίνουν στα φαρμακεία του οργανισμού ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...