Εκκλησία

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τη σχισματική Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τη σχισματική Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Clayton της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε, σήμερα 16 Ιουλίου τρ. ετ., στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ. Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Κοινότητας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μάνταλο, τον Ταμεία κ. Ιωάννη Μπίνο και τους δύο πρώην κληρικούς Χριστόδουλο Βασιλάρη και Γεώργιο Αθανασιάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το αίτημα διαλόγου για αποκατάσταση της κοινότητας στην εκκλησιαστική κανονικότητα και υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε στην ενωτική και αγαπητική διάθεση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς αποκατάσταση κάθε εκκλησιαστικής αντικανονικότητας.

Το κλίμα της συναντήσεως ήταν θετικό και αρκετά συγκινητικό και οι αντιπρόσωποι απεχώρησαν από το Αρχιεπισκοπικό Γραφείο γεμάτοι αισιοδοξία και ικανοποίηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...