Εθνικά θέματα

Στο 401 για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής (εικόνες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ στα πλαίσια της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη συσχέτιση των θαυμάτων του Χριστού , που αφορούσαν στη θεραπεία των ανθρώπων, με τη χάρη που δόθηκε στον Ιαματικό Άγιο Παντελεήμονα να θεραπεύει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά τους ασθενείς και όσους των επικαλούνται.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Στρατού, καθώς και η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχε πλειάδα Ιεροψαλτών που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον Εσπερινό.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου με την συμμετοχή στρατιωτικής Μπάντας και αγήματος του Στρατού.

Τέλος ο Στρατιωτικός Ιερέας του Ναού π. Ευάγγελος Λιάπης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή, τον κ. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τους Ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους του Στρατού, όλους του παρευρισκόμενους από την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και όλους τους πιστούς που παρακολούθησαν την Πανηγυρικό Εσπερινό και την Λιτανεία.

Το Σάββατο την πρωία 27-7-2019 τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές ή μη των ανθρώπων στην επίγεια ζωή ώστε να αναγνωρίζονται στην μετά θάνατον ζωή από αυτές και όχι από τα σωματικά χαρακτηριστικά όπως συμβαίνει στην επίγεια ζωή.

πηγή: kranosgr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ