Κόσμος

Στο σκοτάδι ξανά η Βενεζουέλα - Μαδούρο: Δεχτήκαμε ηλεκτρομαγνητική επίθεση (βίντεο)

Γενικευμένο μπλακ άουτ πλήττει ξανά πολλές περιοχές της Βενεζουέλας, με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να κάνει λόγο για «ηλεκτρομαγνητική επίθεση».

Στόχος της γενικευμένης διακοπής ρεύματος στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Μαδούρο, είναι να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα.

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές στη Βενεζουέλα βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής ρεύματος. Το μπλάκ άουτ πλήττει μεταξύ άλλων το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών.


Φωτογραφία Reuters

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εκτός από το Καράκας, περίπου οι μισές από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του Twitter, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.


Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

https://youtu.be/-5LaVm0YUjI

Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης -φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης- καταγράφεται εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ, τις οποίες το Καράκας κατηγόρησε χθες ότι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».


Φωτογραφία Reuters

Μία ημέρα νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε καταγγείλει πως αεροσκάφος Su-30 της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας προσέγγισε με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο ένα αμερικανικό αεροσκάφος που πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο» πάνω από την Καραϊβική θάλασσα την Παρασκευή.

Άλλα δύο μπλακ άουτ έχουν βυθίσει τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι φέτος, το πρώτο τον Μάρτιο, το δεύτερο στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν η χώρα παρέλυσε για μία εβδομάδα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο απέδωσε τις βλάβες σε «τρομοκρατικές» ενέργειες της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...