Κυβέρνηση

Στις ΗΠΑ σήμερα ο Δένδιας - Ραντεβού με τον Πομπέο

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και αξιολογήθηκε ως πολύ ενθαρρυντική η ομόφωνη και άμεση αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα συζητήθηκε το επικείμενο ταξίδι του κ. Δένδια στις ΗΠΑ -αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι- και οι κατ’ ιδίαν επαφές που θα έχει, μεταξύ άλλων, με τον αμερικανό ομόλογό του κ. Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου κ. Τζον Μπόλτον και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κ. Νάνσι Πελόζι με στόχο τη διεύρυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι  οι 28 υπουργοί εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν, χωρίς αλλαγές, το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) της Κύπρου. Η Άγκυρα φαίνεται να αψηφά τις κυρώσεις, αφήνοντας και αιχμές. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν κατά την τρίτη επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ