Κόσμος

Σοκάρει ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ο Ερντογάν: Προανήγγειλε κοινή παραγωγή S-500 με την Ρωσία - Σφοδρή επίθεση Άγκυρας κατά Ισραήλ


Σοκάρει και εκβιάζει ταυτόχρονα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ο Ερντογάν. Στην Ουάσινγκτον μέχρι τώρα επικρατεί σιγή ασυρμάτου με την παραλαβή των S-400 και αυτό μας βάζεις σε σκέψεις.

Πολλά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα, πως οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα θα τιμωρήσουν την Τουρκία για την παραλαβή των οπλικών συστημάτων.

Όμως την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Πρόεδρος πάει ένα βήμα παρακάτω, καθώς δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να είναι στη συμπαραγωγή των S-500, ενώ έφθασε στο σημειο να στείλει τελεσίγραφο για τα F-35.
https://twitter.com/eha_news/status/1150478131620470784?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1150480266865061888?ref_src=twsrc%5Etfw

Ταυτόχρονα, εκατό Τούρκοι εμπειρογνώμονες εστάλησαν στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στη λειτουργία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτοί οι 100 άνθρωποι, τους οποίους στείλαμε στη Ρωσία για εκπαίδευση (στους S-400) θα μπορούν αργότερα να εκπαιδεύσουν άλλους. Επομένως, μόλις επιστρέψουν, θα αναλάβουν την εκπαίδευση άλλων ανθρώπων. Αυτός ο αριθμός (ειδικών) δεν επαρκεί, και ίσως, οι 100 να δεκαπλασιαστούν» είπε ο Ερντογάν στους αρχισυντάκτες τουρκικών ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η όλη διαδικασία της εισαγωγής και εγκατάστασης των συστημάτων S-400 θα ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020.

Επιπροσθέτως, ο Ερντογάν σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο που η Τουρκία απέκτησε τα ρωσικά συστήματα.

Το ΝΑΤΟ «θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο (με την αγορά των S-400). Εάν το ΝΑΤΟ έχει 3-5 ισχυρότερα κράτη μέλη, τότε το ένα από αυτά είναι η Τουρκία. Και στην περιοχή μας, η Τουρκία είναι η ισχυρότερη στήριξη του ΝΑΤΟ… Και εάν μια τόσο υπεύθυνη χώρα όπως η Τουρκία γίνει ισχυρότερη στον τομέα της ασφάλειάς της αφού παραλάβει τους S-400, ποιος θα είναι επίσης ισχυρότερος; Αυτό θα ενδυναμώσει την ίδια τη Συμμαχία» εξήγησε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν όμως τα έβαλε και με την Μέι, διότι όπως ισχυρίζεται, το Η. Βασίλειο και συγκεκριμένα η Rolls Royce, αθέτησε την υπόσχεσή της για την κατασκευή των ελικοπτέρων ΑΤΑΚ.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΙΣΡΑΗΛ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, την σκυτάλη παίρνουν από τον Ερντογάν και τα Τουρκικά ΜΜΕ, όπου αποκαλούν κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ.

Ο λόγος; Η δημοσίευση των φωτογραφιών με τις θέσεις των τουρκικών S-400 που πρώτο δημοσίευσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...