Υγεία

Σε λειτουργία ο πρώτος Γραμμικός Επιταχυντής στο 401 ΓΣΝΑ (εικόνες)

Αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπως αναφέρει το ΓΕΣ, με την εγκατάσταση και την λειτουργία του πρώτου γραμμικού επιταχυντή, έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή που εκσυγχρονίζει και βελτιώνει σε σημαντικό επίπεδο, τις δυνατότητες του 401 ΓΣΝΑ, ενώ αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στο αποτελεσματικό έργο που επιτελεί το προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), του πρώτου γραμμικού επιταχυντή τύπου Halcyon, η ασφαλής λειτουργία του οποίου πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Ο επιταχυντής εγκαταστάθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά του ΙΣΝ προς το 401 ΓΣΝΑ, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών καθώς και ενός μαγνητικού τομογράφου, η πρόσβαση στις υπηρεσίες των οποίων θα είναι ελεύθερη και για τους πολίτες.

Οι γραμμικοί επιταχυντές που εγκαθίστανται στο 401 ΓΣΝΑ αποτελούν μέρος ευρύτερης δωρεάς του ΙΣΝ, για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, το 401 ΓΣΝΑ είναι σε θέση να υποδεχθεί το πρώτο κλινικό περιστατικό, με ορίζοντα πλήρους λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, δωρεάς επίσης του ΙΣΝ, ο οποίος θα δοθεί για κλινική χρήση στις αρχές του 2020, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝΑ από τις πιο σύγχρονες και το επίπεδο των παρεχόμενων, από τον Στρατό Ξηράς, ιατρικών υπηρεσιών από το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...