Εσωτερική Ασφάλεια

"Σαρώνει" η ΕΛ.ΑΣ: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση… "Βερμούδα" στη Μύκονο - Ετοίμαζαν μεγάλη ληστεία σε βίλα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση «Βερμούδα» που έχει εξαπολύσει η Ασφάλεια Αττικής στη Μύκονο, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν οι οργανωμένες ληστρικές σπείρες που δρουν στην «βάρια μηχανή» του ελληνικού τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένες σπείρες, είτε κλεφτών, είτε ληστών, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος «εργασίας» στο νησί, καθώς το χρήμα κυκλοφορεί άφθονο στην Μύκονο και παράλληλα οι διακοπές και οι ξέφρενοι ρυθμοί διασκέδασης στο «ασπρονήσι» κάνουν τους έχοντες πιο απρόσεκτους και χαλαρούς, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται αυτόματα σε εύκολους στόχους για τους επιτήδειους.

Ήδη τα κρούσματα, είτε κλοπών σε πολυτελείς βίλες, είτε ληστειών ακόμα και στη μέση του δρόμου είναι αυξημένα, παρά το γεγονός πως τόσο οι τοπικοί αστυνομικοί, όσο και το κλιμάκιο από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ήδη έχουν καταφέρει να συλλάβουναρκετούς από τους παράνομους που δρούσαν στο νησί, ακόμα και μέλη της Ιταλικής Μαφίας.

Ωστόσο και όπως όλα δείχνουν, οι συμμορίες έχουν βρει «πεδίο δόξης λαμπρό» για τις δραστηριότητες τους, ανανεώνοντας συνεχώς τα πρόσωπα που δρουν στη Μύκονο ξαφρίζοντας τους «φορτωμένους» τουρίστες του νησιού.

Τελευταίο περιστατικό που έχει σχέση με το «Νησί των ανέμων» και τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι συμμορίες, η σύλληψη πριν από τρεις μέρες ενός 23χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο, καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές του ένα μικρόοπλοστάσιοσύνεργα διάρρηξης και ποσότηταναρκωτικών.

Ο 23χρονος Έλληνας είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, καθώς -πληροφοριακά- είχε απασχολήσει κατά καιρούς τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας για υποθέσεις κλοπώναπό αυτοκίνητα, αλλά και ληστείες.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 23χρονος μαζί μ’ άλλους τρεις Έλληνες ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, έχουν δημιουργήσει συμμορίαπου δρούσε στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συνεργοί του συγκεκριμένου νεαρού βρίσκονται ήδη στη Μύκονο και πλέον το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στο «Νησί των ανέμων», πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους, καθώς εκτιμάται πως προετοίμαζαν κάποια σοβαρή ληστρική επιδρομή, ίσως σε βίλα κάποιου επώνυμου επισκέπτη του νησιού και για το λόγο αυτό είχαν παραγγείλει από το συνεργό τους το μικρό οπλοστάσιο και τα διαρρηκτά εργαλεία.

Οι συμμορίες της Μυκόνου

Οι πρώτοι που ανακάλυψαν το πρόσφορο έδαφος του νησιού για εύκολο κέρδος, δεν είναι άλλοι από τους Ιταλούς μαφιόζους κυρίως της Νότιας Ιταλίας, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν αρχικά «έρευνα αγοράς» στη Μύκονο πριν στείλουν εκεί τους «επαγγελματίες» τους.

Μεμονωμένα πρόσωπα κατέφθασαν στο νησί τα προηγούμενα χρόνια και λειτουργώντας για λογαριασμό της Μαφίας του Νότου έκλεβαν πανάκριβαρολόγια, στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια «φορτωμένων» τουριστών.

Το φαινόμενο περιορίστηκε με αθρόες συλλήψεις Ιταλών «τουριστών» από την Ασφάλεια, για να καταφθάσουν στο νησί πλέον πιο οργανωμένοι μαφιόζοι, λειτουργώντας με σχέδιο και επαγγελματισμό.

Στόχος των «λευκών κολάρων» της Ιταλικής Μαφίας, οι πλούσιοι επισκέπτες του νησιού και κυρίως τα κοσμήματα και τα μετρητά που κρατούν «ασφαλισμένα» σε χρηματοκιβώτια στης βίλες που νοικιάζουν στο Νησί των ανέμων.

Πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι κυκλοφορούν ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας, εντοπίζοντας στα ακριβά κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης του νησιού, τα υποψήφια θύματά τους.


Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από ένα τέτοιο τοπίο με άφθονο χρήμα και χρυσό σε μορφή κοσμήματος, δεν θα μπορούσε να λείπει η Αλβανική Μαφία, η οποία άλλωστε πια έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της ακόμα και στη Λατινική Αμερική.

Αρχικά οι Αλβανοί έφτασαν στο νησί ως διακινητές ναρκωτικών, κυρίως χασίς και κοκαΐνης, εκτοπίζοντας σταδιακά τους εγχώριους διακινητές.

Πλέον η Αλβανική Μαφία έχει επεκταθεί και στον τομέα των ληστρικώνεπιδρομών σε αυτή την φάση, με ληστείες σε τουρίστες και κλοπές από καταλύματα.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκονται στο νησί και ουσιαστικά χαρτογραφούν την εγκληματικότητα και τις συμμορίες που δρουν στη Μύκονο, είναι το δεδομένο πως η Αλβανική Μαφία έχει συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης της δράσης της και πλέον, αργά ή γρήγορα, στο νησί δεν θα αργήσουν να βγουν τα όπλα, όταν πια θα αρχίσει το μοίρασμα των περιοχών μεταξύ των Μαφιόζων, είτε Αλβανών είτε Ιταλών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...