Πολιτική

Σαν το 2004! Το “πειρατικό” της δεξιάς ξανά στον ορίζοντα-Την Κυριακή μάχονται η συσπειρωμένη δεξιά εναντίον της πολυδιασπασμένης αριστεράς

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Όλοι σήμερα πανηγυρίζουμε για το “πειρατικό” του EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Πριν φτάσουμε όμως στο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα προ 15ετίας, θα πρέπει μιας και οδεύουμε προς εκλογάς να σταθούμε-προς Θεού χωρίς να γίνουν συσχετισμοί!!-λίγους μήνες πριν, στις 7 Μαρτίου 2004, στο “πειρατικό” της δεξιάς το οποίο με καπετάνιο τον μετέπειτα κουρασμένο Καραμανλή έφερε την ΝΔ στην εξουσία μετά από μια εντεκάδα χρόνια!

Πως συνδέεται η σημερινή ποδοσφαιρική επέτειος με την εκλογή της κυβέρνησης Καραμανλή; Εντελώς συγκυριακά η τελευταία φορά που η δεξιά στην χώρα εμφανίστηκε τόσο συσπειρωμένη ήταν προ 15ετίας.

Οι Βουλευτικές εκλογές του 2004 κερδήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή με ποσοστό 45,36%, και η γαλάζια παράταξη έλαβε 165 έδρες και σχημάτισε κυβέρνηση τερματίζοντας την ενδεκάχρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Απόδειξη της δεξιάς συσπείρωσης σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση είναι πως στην μόλις και μετά βίας τετρακομματική Βουλή που προέκυψε η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτοδύναμη, ενώ οι υπόλοιποι ήταν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου με 40,55%, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,90% και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 3,26%.

Εκτός Βουλής έμεινε και το ΛΑΟΣ τότε... Στις επόμενες εκλογές του 2007 μπήκε στην Βουλή. Το 2012 μπήκαν οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή και έμειναν.

Σήμερα όμως οι ΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν και η Χρυσή Αυγή, που μπορεί κάποιος να πει πως δεν είναι δεξιά αλλά ακροδεξιά-πλην όμως η δεξαμενή των ψήφων είναι η ίδια- δείχνει να καρκινοβατεί μετά το στραπάτσο στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές του περασμένου μήνα.

Τον Βελόπουλο στο μεταξύ, που πήγε να “κλέψει” τις ψήφους του Καμμένου, “έπεσε φωτιά να τον κάψει” με αφορμή τις επιστολές του Ιησού και τα υπόλοιπα πολιτικά παρασάνταλα του.

Τι μένει λοιπόν να έχει δεξιό προσανατολισμό; Ο Τζήμερος; Η Ελλήνων Συνέλευσις;

Για το δίλημμα του δεξιού τα γράψαμε και τις προάλλες .

Το ζήτημα που ευνοεί την ΝΔ του Κυριάκου είναι πως στην δεξιά πολυκατοικία παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο! Και τέτοια συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων έχει να δει η παράταξη από το 2004 και τον Καραμανλή.

Αντιθέτως η Κεντροαριστερά και Αριστερά είναι πολυδιασπασμένη. Τα γράψαμε χθες για το δίλημμα του αριστερού

Επομένως το σενάριο της γαλάζιας αυτοδυναμίας δεν είναι υπερβολικό. Την Κυριακή στην ουσία μάχονται η συσπειρωμένη δεξιά εναντίον της κατακερματισμένης αριστεράς , ασχέτως αν οι ιδεολογίες σε αυτόν τον τόπο έχουν πάει περίπατο.

Τώρα αν η ΝΔ θα σηκώσει ....το τιμημένο από την Κυριακή αυτοδύναμη ή ο αγών θα πάρει παράταση και θα χρειαστεί κεντροαριστερό ή αριστερό δεκανίκι για να κυβερνήσει θα φανεί οσονούπω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...