Υγεία

Σίδηρος: Αυτοί είναι οι ιδανικοί συνδυασμοί τροφών για να αυξήσετε την πρόσληψη!

Και όμως μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου, με ιδανικούς συνδυασμούς τροφών, που δεν περιλαμβάνουν κρέας!

Εάν σκέφτεστε να κόψετε ή να μειώσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.

Κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.

Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).

Υπάρχει όμως η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.

Δείτε στις παρακάτω έξι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C.

  1. Σπανάκι + κόκκινες πιπεριές
  2. Μπρόκολο + ντομάτες
  3. Κέιλ + πορτοκάλι
  4. Μαύρα φασόλια + λάχανο
  5. Φακές + λαχανάκια Βρυξελλών
  6. Μαύρη σοκολάτα + φράουλες
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ