Κόσμος

Σάλος στη Νέα Ζηλανδία: Αλυσίδα όπλων θέλει να ανοίξει κατάστημα στο Κράιστσερτς

Σάλο έχει προκαλέσει στη Νέα Ζηλανδία, πως η αλυσίδα όπλων Gun City, θέλει να ανοίξει κατάστημα, στην πόλη Κράιστσερτς.

Στην πόλη αυτή, ο Αυστραλός ακροδεξιός Μπρέντον Τάραντ εισέβαλε σε δύο τεμένη, δολοφονώντας 51 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς αυτή είναι η αλυσίδα από την οποία ο δράστης αγόρασε τα όπλα με τα οποία σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη της Νέας Ζηλανδίας και θεωρούν πέρα για πέρα προκλητική την κίνηση αυτή της αλυσίδας. Σύμφωνα με το Radio New Zealand, κάτοικοι της περιοχής όπου η αλυσίδα σκοπεύει να ανοίξει το νέο της υποκατάστημα, εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων, είναι ανάστατοι. Το οπλοπωλείο αναμένεται να εγκαινιαστεί και να αρχίσει να λειτουργεί μέσα στον Αύγουστο. «Δεν νομίζω πως θα νιώσουν άνετα πολλοί, με τη λειτουργία του καταστήματος αυτού δίπλα στα σπίτια τους», σχολίασε ένας κάτοικος, ο Χάρι Σινγκ, στο RNZ. Η διεύθυνση της αλυσίδας Gun City δεν απάντησε άμεσα όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το Reuters.

Η τοποθεσία όπου σκοπεύει να ανοίξει το νέο της υποκατάστημα απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον χώρο όπου οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας άρχισαν το Σάββατο την προσπάθειά τους να αγοράσουν πίσω όπλα από νόμιμους κατόχους τους, κάπου τέσσερις μήνες μετά τη χειρότερη σφαγή στην ιστορία της χώρας.

Ο Μπρέντον Τάραντ, Αυστραλός ακροδεξιός που κατηγορείται για το μακελειό στα τεμένη, είχε αγοράσει τέσσερα όπλα και πυρομαχικά από την αλυσίδα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2017 και του Μαρτίου του 2018, όπως παραδέχθηκε ο Ντέιβιντ Τιπλ, ο ιδιοκτήτης της Gun City. Ο μακελάρης θα δικαστεί τον Μάιο, αλλά δηλώνει αθώος στις 92 κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ