Κοινωνία

Ρόδος: Ζέστη, ταλαιπωρία και... λιποθυμίες - Εικόνες απαράδεκτες για τουριστική χώρα στο λιμάνι – Κατέρρευσε τουρίστρια από την Τουρκία!

Τα προβλήματα δεν λύνονται και η κατάσταση χειροτερεύει. Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Ρόδου...

Ξεκίνησαν οι λιποθυμίες στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου. Χθες (01-07-2019) κατέπλευσαν ταυτόχρονα τρία πλοία από την Τουρκία που μετέφεραν πάνω από 600 επισκέπτες, οι οποίοι έπρεπε να περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο για πάρα πολλή ώρα μέχρι να περάσουν από το διαβατηριακό έλεγχο.

Μία από τις τουρίστριες, εξαντλημένη από την ορθοστασία και τη ζέστη, δεν άντεξε και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρείο του λιμανιού, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνήλθε έπειτα από κάποια ώρα.

Όπως είναι φυσικό, το περιστατικό αναστάτωσε τους επισκέπτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την ταλαιπωρία που υφίσταντο. Ως γνωστό, το λιμάνι δεν διαθέτει κάποιο στέγαστρο ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες των πλοίων από την Τουρκία, όσο περιμένουν να ελεγχθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Οι τουριστικοί πράκτορες δέχονται πολλά παράπονα από τους τουρίστες, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων δεν περίμεναν να έρθουν αντιμέτωποι με τόση ταλαιπωρία φτάνοντας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου είχε δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για την τοποθέτηση τέντας, η οποία όμως δεν τοποθετήθηκε ποτέ επειδή δεν δόθηκε η σχετική άδεια από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία. Κάθε προσπάθεια για την τοποθέτηση τέντας ή σκιάστρου έβρισκε πάντα αντίθετη την Αρχαιολογία.

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Μπορεί το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι να στελεχώθηκε με πέντε αστυνομικούς ανά βάρδια με αποτέλεσμα να έχει επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία, η μη λειτουργία του κλιματισμού ωστόσο στο χώρο εκτοξεύει το επίπεδο της ταλαιπωρίας στα ύψη!

Η ευθύνη για τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, που δεν φαίνεται να έχει φροντίσει για την αποκατάσταση της βλάβης.

Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες του τουρισμού, δεν αρμόζει σε ένα νησί σαν τη Ρόδο να μη διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να υπόκεινται σε τέτοια μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδες άτομα καθημερινά, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...