Εκκλησία

Ρωσική Εκκλησία κατά Τραμπ με φόντο την Κίνα και την Βίβλο

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα της Βίβλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον αγγλόφωνο κόσμο γενικά.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι "οι φόροι που εισήγαγε ο Πρόεδρος Trump θα χτυπήσουν όχι μόνο την κινεζική οικονομία, αλλά και τη χριστιανική αποστολή και όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες". Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στο Church and the World Program στο κανάλι TV Rossiya-24.

Λόγω των εκτιμήσεών του, τα μέτρα του Trump "ενδέχεται να πλήξουν πολύ σοβαρά την χριστιανική αποστολή, τη χριστιανική εκπαίδευση" και θα καταστήσουν τις Βίβλους πολύ ακριβότερες: θα πρέπει να εφεύρουμε νέο εξοπλισμό για την εκτύπωσή τους.

"Για το λόγο αυτό, οι εταιρείες που ασχολούνται τώρα με την εκτύπωση και τη διάδοση της Βίβλου εκφράζουν τις ανησυχίες τους για αυτό", εξήγησε ο μητροπολίτης.

Υπενθύμισε ότι αν και η Κίνα είναι άθεο κράτος, μεγάλο μέρος των αντιγράφων της Βίβλου είναι τυπωμένο εκεί, ειδικά στα αγγλικά. Από την Κίνα εισάγεται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του αγγλόφωνου κόσμου.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, η εκτύπωση της Βίβλου είναι ένα μάλλον συγκεκριμένο έργο: συνήθως είναι ένα πολύ χοντρό βιβλίο, το οποίο πρέπει να τυπωθεί σε πολύ λεπτό χαρτί και επί του παρόντος τα κινεζικά γραφεία εκτύπωσης εξειδικεύονται σε αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...