Υγεία

Πώς με αυτές τις 7 φράσεις μπορείς να γίνεις αμέσως πιο συμπαθής στους γύρω σου

Η συμπάθεια μπορεί και αναπτύσσεται μέσω λέξεων και πράξεων που προκαλούν θετικά συναισθήματα και δημιουργούν ένα περιβάλλον ζεστασιάς και οικειότητας στους γύρω.

Η συμπάθεια δημιουργεί σχέσεις που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή.

Καθένας από εμάς, ξέρει καλά ποιος είναι ο «καλύτερός του εαυτός» και ποια χαρακτηριστικά μπορούν να τον καταστήσουν συμπαθή και αγαπητό στους γύρω του -άσχετα αν μέσα στην δίνη της καθημερινότητας αφήνεται έρμαιο των αρνητικών ερεθισμάτων και βγαίνει από μέσα του το χειρότερο κομμάτι του εαυτού του.

Υπάρχουν εκφράσεις που μπορούν να σας κάνουν αμέσως πιο συμπαθείς στους άλλους: δεν έχουν σκοπό να πείσουν ότι είστε «καλοί». Με αυτές τις λέξεις δείχνετε ότι πιστεύετε στην ευγένεια, την κατανόηση και την γενναιοδωρία.

Αν τις λέτε κάθε φορά με την καρδιά σας, οι αποστάσεις με τους άλλους γρήγορα θα μηδενίζονται.

1) «Είμαι εδώ αν θες να μιλήσεις κάπου»: Μια φράση που αμέσως δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα. Οικειότητα.

2) «Πιστεύω σε σένα» -«Σε εκτιμώ»: Μια φράση που εκφράζει αμέσως την θετική πρόθεση του ενός απέναντι στον άλλον.

3) «Τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω;»: Το άτομο που θέλει να μας προσφέρει την βοήθειά του, ακόμα κι αν δεν μας γνωρίζει καλά, δεν μπορεί να μην κερδίσει την συμπάθειά μας. Οι άνθρωποι που έχουν την διάθεση να προσφέρουν στους γύρω τους, φέρουν πάντα θετικό πρόσημο στις καταστάσεις και οι άλλοι επιδιώκουν την επαφή μαζί τους.

4) «Σε καταλαβαίνω»: Οταν νιώθεις ότι ο άλλος σε ακούει με προσοχή και προσπαθεί να μπει στη θέση σου, αναπτύσσονται αμέσως θετικά αισθήματα.

5) Το κοπλιμέντο: Ενας «καλός λόγος» μπορεί να αλλάξει την ημέρα κάποιου. Να τον λέτε συχνά στους γύρω σας. Οχι μόνο γιατί έτσι αναπτύσσεται συμπάθεια, αλλά γιατί είναι βέβαιο ότι θα σας επιστραφεί.

6) Eκφράσεις ενθουσιασμού: Οι άνθρωποι που αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αρνητικές εκφράσεις και εντάσσουν συχνά στο λόγο τους θετικές, είναι πιο συμπαθείς στους γύρω τους. Η αρνητική διάθεση, η γκρίνια και τα παράπονα είναι τα τέλεια «απωθητικά».

7) Η δύναμη του «Ευχαριστώ»: Δύο λέξεις που μπορούν να μας φέρουν αμέσως πιο κοντά με τους άλλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ