Περιβάλλον

Πύθωνας τεσσάρων μέτρων και δεκάδες αυγά βρέθηκαν κάτω από σπίτι στις ΗΠΑ (βίντεο)



Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας βιρμανικός πύθωνας μήκους τριών και μισό μέτρο και η φωλιά περισσότερων από 50 αυγών απομακρύνθηκαν από ένα σπίτι στο Florida Everglades.

Ο πύθωνας, ο οποίος ανακαλύφθηκε από δύο κατασκηνωτές κάτω από ένα σπίτι στην περιφέρεια Broward, ζύγιζε περίπου 165 λίβρες. Το θηλυκό φίδι απομακρύνθηκε από τον Ρον Μπένγκερον, έναν συντηρητή του Everglades.

Ο Βιρμανικός πύθωνας αποτελεί σημαντική απειλή για την Φλόριντα, καθώς διαταράσσει την φυσική τροφική αλυσίδα», δήλωσε ο Μπένγκερον, ο οποίος επίσης δήλωσε στο South Florida Sun-Sentinel. «Με καλή τύχη, ήμασταν σε θέση να βρούμε ένα μεγάλο θηλυκό να τον αφαιρέσουμε και μια ολόκληρη φωλιά έως και 50 μωρών φιδιών που θα συνέχιζαν να σκοτώνουν τον πολύτιμο μας βιότοπο».

https://twitter.com/NestHelloNews/status/1148550145128058881?ref_src=twsrc%5Etfw
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Βιρμανικός πύθωνας, ο οποίος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα είδη φιδιών στον κόσμο, θεωρείται ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη φιδιού στη Φλόριντα.

Ένα χωροκατακτητικό είδος είναι «ένα ξένο είδος του οποίου η εισαγωγή προκαλεί ή ενδέχεται να προκαλέσει οικονομική ή περιβαλλοντική βλάβη ή ζημιά στην ανθρώπινη υγεία». Το φίδι τρώει την εγγενή άγρια φύση της Φλόριδα, συμπεριλαμβανομένων των κουνελιών, των οσμών και των ελαφιών, συμβάλλοντας έτσι στην πτώση των πληθυσμών των θηλαστικών.
https://twitter.com/CBSMiami/status/1148311671590596608?ref_src=twsrc%5Etfw
Η Επιτροπή Άγριας Ζωής της Φλόριντα και η Περιφέρεια Διαχείρισης των υδάτων της Νότιας Φλόριντα έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εξάλειψης, στο οποίο οι άνθρωποι που πιάνουν τα φίδια επιβραβεύονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κυβερνήτη για την επιλογή του να καταστήσει την εκρίζωση του βιρμανικού πύθωνα μία κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο Μπέργκερον στο CBS Miami. «Ζήτησε από τις δύο κρατικές υπηρεσίες να συνεργαστούν με τους ομοσπονδιακούς εταίρους μας (Everglades National Park) για να βρουν τρόπους για να αυξήσουν την πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε πιο εξειδικευμένο προσωπικό για να αφαιρέσουμε αυτό το διεισδυτικό είδος φιδιού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ