Πολιτική

Πόσο κόστισε στην Ελλάδα το 6μηνο Βαρουφάκη – Τσίπρα (βίντεο)


Το πόσο κόστισε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, όπου υπουργός Οικονομικών διατέλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε μέσα από την εκπομπή One Line o διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κανέλλη «πρώτον, 40 δισ. ευρώ κόστισε η απώλεια στις τράπεζες, όπου 25 δισ. ευρώ ήταν για το δημόσιο και 15 δισ. ευρώ για τους ιδιώτες μετόχους, λόγω των Capital Controls και των κλειστών τραπεζών. Ακόμα 40 δισ. ευρώ χάθηκαν από καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό.

Επίσης, 5,4 δισ. ευρώ δόθηκαν για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Στα παραπάνω προστίθενται «απώλειες 21 δισ. ευρώ λόγω της ύφεσης, τη στιγμή μάλιστα που το 2015 πηγαίναμε σε ανάπτυξη και γυρίσαμε σε ύφεση λόγω του εξαμήνου αυτού. Χάθηκαν, επίσης 10,9 δισ. από τα ομόλογα του EFSF και άλλα 10 δισ. ευρώ από τη μη απόδοση των κερδών των κεντρικών τραπεζών».

Τέλος, τα μέτρα λιτότητας ύψους 9,6 δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο του Αυγούστου του 2015, ανεβάζουν τον αριθμό του «κόστους» στα 135 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...