Κόσμος

"Πόλεμος των Άστρων" για την Γαλλία - Ανακοινώθηκε η δημιουργία διαστημικής στρατιωτικής διοίκησης

«Για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ενίσχυση των διαστημικών δυνατοτήτων μας, θα ιδρύσουμε μια μεγάλη διαστημική διοίκηση τον επόμενο Σεπτέμβριο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας στρατιωτικής διοίκησης αφιερωμένης στο Διάστημα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την παραμονή των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου.

«Για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη και την ενίσχυση των διαστημικών δυνατοτήτων μας, θα ιδρύσουμε μια μεγάλη διαστημική διοίκηση τον επόμενο Σεπτέμβριο» στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας που «θα γίνει Πολεμική και Διαστημική Αεροπορία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν εκφώνησε την ομιλία αυτή στους κήπους του Οτέλ ντε Μπριάν, της έδρας του υπουργείου Άμυνας, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής δεξίωσης για τη στρατιωτική κοινότητα, την παραμονή της παρέλασης στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σημείωσε ότι το νέο στρατιωτικό δόγμα με τη δημιουργία μιας διαστημικής διοίκησης θα ενισχύσει την προστασία των γαλλικών δορυφόρων.

«Θα ενισχύσουμε τη γνώση μας για την κατάσταση στο Διάστημα, θα προστατεύσουμε καλύτερα τους δορυφόρους μας, ενεργά» υποσχέθηκε ο Μακρόν.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί είχε δηλώσει πέρυσι ότι δεσμεύεται στο να δώσει στη Γαλλία στρατηγική διαστημική αυτονομία ενώπιον των ολοένα και μεγαλύτερων απειλών από άλλες δυνάμεις στην κούρσα της διαστημικής στρατιωτικοποίησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικών δαπανών της για το διάστημα 2019-2025, η Γαλλία έχει δρομολογήσει το ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις και την ανανέωση των γαλλικών δορυφόρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ