Περιβάλλον

«Πόλεμος» σεισμολόγων μετά τα 4,2 ρίχτερ - Τσελέντης: «Ηταν ο σεισμός που θέλαμε» - Παπαδόπουλος: «Δεν αποκλείονται και μεγαλύτεροι μετασεισμοί»

Σεισμός έγινε στις 19.09 στην Αττική. Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε ένταση 4,2 βαθμών και το επίκεντρό του ήταν 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν 9,6 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Ο σεισμός σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA. ήταν στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας και είναι απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη μετά τον μεγάλο σεισμό της 19ης Ιουλίου με ένταση 5,1 ρίχτερ. Ο κ. Τσελέντης είπε ακόμα ότι τέτοια γεγονότα θα συμβαίνουν και μήνες μετά τον κύριο σεισμό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=S5ZByxfUmxA

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΛΕΚΚΑΣ

«Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία»

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μέγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία». «Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής», πρόσθεσε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε  πως ο σεισμός που έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας ρίχτερ και προέρχεται από την ίδια εστία με εκείνον της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σεισμόλογο, πρόκειται για την ίδια μετασεισμική ακολουθία την οποία χαρακτηρίζει αναμενομένη. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς (σ.σ. τους μετασεισμούς) να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας» είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...