Κόσμος

Πυρακτωμένο σπαθί κατάνα «διαπερνά» ότι βρει μπροστά του! (βίντεο)

Ο Vladimir Stovic έκανε ένα πείραμα, και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Θέρμανε ένα σπαθί κατάνα στους 1000 βαθμούς κελσίου και έπειτα δοκίμασε να διαπεράσει διάφορα αντικείμενα όπως μαλακά ζελεδάκια, σαπούνια, κηρομπογιές. Σκοπός του ήταν να δει σ’ αυτά την επίδραση της λεπίδας.

Το βίντεο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και μόνο το απαλό άγγιγμα του σπαθιού δημιουργεί μια έκρηξη ήχου και χρωμάτων!

Το σπαθί κατάνα είναι γιαπωνέζικος τύπος σπαθιού, και έχει γίνει συνώνυμο των σαμουράι. Το Μπουσίντο, ο ηθικός κώδικας των αριστοκρατών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, δίδασκε ότι το κατάνα είναι η ψυχή του σαμουράι.

Το όπλο αυτό έχει χαρακτηριστική εμφάνιση και αιχμηρότητα. Η λεπίδα είναι καμπυλωτή και λεπτή, ενώ το μήκος της είχε αλλάξει πολλές φορές, αλλά ήταν σταθερά πάνω από 60 εκατοστά. Η λαβή ήταν αρκετά μεγάλη, ώστε ο χειριστής τou κατάνα να χρησιμοποιεί και τα δυο του χέρια. Χαρακτηριστικό, επίσης, γνώρισμα ήταν ο κυκλικός ή τετραγωνισμένος προφυλακτήρας για την προστασία των δακτύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...