Πολιτική

«Πυρά» του ΜέΡΑ25 κατά Μητσοτάκη: Συντηρητισμός και δόγμα «νόμος και τάξη»

Την πλήρη αντίθεσή του στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τα δημόσια ΜΜΕ και το υπερ-υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζει το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εστιάζοντας, αρχικά, στο ζήτημα της ΕΥΠ και της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ.

«Διαβάζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός παίρνει υπό την απόλυτη εποπτεία του, μεταξύ άλλων, την ΕΥΠ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η τελευταία έχει στις αρμοδιότητές της τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρακτορείο δηλαδή από το οποίο όλα τα υπόλοιπα μέσα αντλούν σχεδόν το σύνολο των ειδήσεων. Το σημειώνουμε και θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στον εξαιρετικά κρίσιμο, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, τομέα των ΜΜΕ» αναφέρει σχετικά το ΜέΡΑ25.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη προσθέτει ότι «η συγκεντροποίηση της ευθύνης για τα ΜΜΕ – και ειδικά για την ΕΡΤ – στο πρωθυπουργικό γραφείο, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση προμηνύει, το αντίθετο θα λέγαμε».

ΜέΡΑ25: Η ΝΔ θέλει να επιβάλλει δόγμα «Νόμος και Τάξη»
Στην ίδια ανακοίνωση, το ΜέΡΑ25 καυτηριάζει και τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα τονίζει το εξής:

«Από το πρώτο κύμα κινήσεων της νέας κυβέρνησης, στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό που δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία τον συντηρητισμό και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ: την απορρόφηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τη ΝΔ, το μεταναστευτικό προφανώς δεν αποτελεί ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αλληλεγγύης αλλά ζήτημα δημόσιας τάξης που χρήζει καταστολής».

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει για το μεταναστευτικό ζήτημα ότι «κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του για να πάει κάπου που τον θεωρούν ξένο, που τον περιθωριοποιούν εξ ορισμού, χωρίς να συντρέχει απόλυτη ανάγκη. Η Ευρώπη των 500 εκατ ανθρώπων πρέπει να σταματήσει να φοβάται 2 με 3 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες» καταλήγει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, οξεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε και το ΚΙΔΗΣΟ, του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...