Κύπρος

Πρώτο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το θέμα των υδρογονανθράκων και των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αναμένεται να συζητήσουν, κατά προτεραιότητα, οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνέρχεται τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, και στο οποίο θα τεθούν προς υιοθέτηση τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση των δυο Υπουργών Εξωτερικών, μετά τον διορισμό του κ. Δένδια και την ανάληψη των καθηκόντων του, κατά την οποία θα υπάρξει επικέντρωση στα θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον κ. Δένδια σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα που άπτονται των τριμερών σχημάτων συνεργασίας που Κύπρος και Ελλάδα έχουν αναπτύξει με χώρες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, την περασμένη Τρίτη, κατά την οποία ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον `Ελληνα ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...