Κυβέρνηση

Προς κατάθεση τα πρώτα νομοσχέδια: Την Τετάρτη για το επιτελικό κράτος- Την Παρασκευή το φορολογικό

Οι κρατικές μηχανές φαίνεται να λειτουργούν στο "φουλ", για την παραγωγή του νομοθετικού έργου και την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.

 

Οπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα κατατίθεται με την κανονική διαδικασία το ν/σ για το επιτελικό κράτος το οποίο μπαίνει στην αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή.

Την Παρασκευή κατατίθεται επίσης το φορολογικό νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το οποίο εισάγεται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Τη Δευτέρα επισης κατατίθεται το δεύτερο ν/σ για επιτελικό κράτος στο οποίο περιέχεται και η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τον οποίο συζήτησαν τρόπους για να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρήθηκε κατά κόρον στο παρελθόν με την κατάθεση Επίκαιρων Ερωτήσεων των βουλευτών στις οποίες... δεν πατούσαν οι υπουργοί. Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε τον κ. Τασούλα ότι το θέμα θα λυθεί σε συνεργασία με πρωθυπουργό ώστε οι υπουργοί να συμμορφωθούν και να προσέρχονται στη Βουλή, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ