Επιστήμες Υγείας

Πειραματικό εμβόλιο κατά του HIV υπό δοκιμή σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η Johnson & Johnson ετοιμάζεται να αρχίσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη δοκιμές πειραματικού εμβολίου κατά του ιού HIV.

Η εταιρεία Johnson & Johnson ετοιμάζεται για να δοκιμάσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού HIV, μια κίνηση για την ανάπτυξη της πρώτης, έπειτα από δεκαετίες, ανοσοποίησης έναντι του ιού αυτού που προκαλεί τη θανατηφόρα νόσο του AIDS.

Περίπου 3.800 άτομα θα συμμετάσχουν στη δοκιμή του εμβολίουστο πλαίσιο μελέτης που έχει σχεδιαστεί να αρχίσει αργότερα φέτος, δήλωσε σε συνέντευξη ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων.

Το Bloomberg σημειώνει πως η J&J προσπαθεί να παρασκευάσει ένα εμβόλιο το οποίο θα έχει αποτέλεσμα σε πληθυσμούς σ' όλον τον κόσμο οι οποίοι έχουν μολυνθεί από χιλιάδες διαφορετικά στελέχη του ιού, ο οποίος αλλάζει γρήγορα. Άλλα εμβόλια επικεντρώνουν στην πρόληψη μεμονωμένων στελεχών.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις προσπάθειες και η ανάπτυξη τουλάχιστον άλλων δύο υποσχόμενων εμβολίων βρίσκεται σε προχωρημένo στάδιo, μεταδίδει ακόμη το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...