Κοινωνία

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Αυτή είναι η ποινή για τον 27χρονο που κρίθηκε ένοχος

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών η απόφαση για τον 27χρονο που σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο. Ο πατροκτόνος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

 

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε, πριν από λίγη ώρα, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018. Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του thebest.gr Κωνσταντίνα Τσίχλα που βρίσκεται στην αίθουσα, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

23.05: Στη φυλακή επιστρέφει ο 27χρονος, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο την ποινή του. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του και από 6 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ