Σκοπιανό

Παμμακεδονική Ένωση: Αίτημα στον Κ. Μητσοτάκη για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Παμμακεδονική Ένωση καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα, επίσημα, πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δύο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, η Παμμακεδονική Ένωση  απηύθυνε αίτημα στον  πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τν οποίο θεωρεί ως τον πιθανότερο νέο πρωθυπουργό της χώρας, ζητώντας του ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκπρόσωπος της Παμμεκεδονικής Ένωσης, η οποία έχει ευθύς εξαρχής εκφράσει την αντίθεσή της στη Συμφωνία, κάλεσε τους Έλληνες που θα προσέλθουν στις κάλπες να θυμηθούν ποιοι υπέγραψαν τη Συμφωνία, ζητώντας ουσιαστικά να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφουν 65 εξέχουσες προσωπικότητες. Σε αυτή του ζητούν να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Απευθυνόμαστε σε εσάς, ως μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας και σας ζητάμε να γίνεται ο ηγέτης της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί απαράδεχτη και η οποία οδηγεί σε εθνική καταστροφή», σημειώνεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη, καθώς παραβιάζει το Σύνταγμα, το εθνικό δίκαιο, και τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου». Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, πώς η Συμφωνία είναι άκυρη για ακόμα ένα λόγο, καθώς στο δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια η συμμετοχή των πολιτών ήταν στο 36,8% και όχι στο 50% που απαιτούνταν.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στην επιστολή, μολονότι απεστάλη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ