Εκκλησία

Πήρε εξιτήριο ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

Ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος παρέμενε νοσηλευόμενος στην Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα μετά από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή αρρυθμία, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Έχει ήδη ειστρέψει στην οικία του από την Τρίτη και οι γιατροί συνέστησαν απόλυτη ξεκούραση.

Τον κ. Ειρηναίο επισκέφθηκαν ενώ ήταν ακόμα στο νοσοκομείο ο διάδοχός του Πατριάρχης Θεόφιλος Γ  και ο Κωνσταντίας Αρίσταρχος.

Η νοσηλεία του Ειρηναίου ήρθε σε μια περίοδο που το Πατριαρχείο συγκλονίζεται αφότου δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ απέρριψε τις εκκλησιαστικές αιτιάσεις για τις πωλήσεις γης που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου το 2005!

Ένα σκάνδαλο για τις πωλήσεις γης έπληξε την ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ το χρονικό διάστημα 2004-2005, οδηγώντας τελικά στην απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου και την αντικατάστασή του από τον σημερινό Πατριάρχη Θεόφιλο .

15 χρόνια αργότερα, οι ίδιες πωλήσεις γης επιστρέφουν στην επικαιρότητα, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε την έκκληση της Εκκλησίας για τις πωλήσεις τριών ακινήτων στην Παλιά Πόλη τη Δευτέρα. Ο δικαστής Alex Stein και οι δικαστές Yitzhak Amit και Yael Vilner αποφάσισαν ότι οι πωλήσεις μέσω του εβραϊκού οργανισμού Ateret Cohanim ήταν απολύτως νόμιμες και ενέκριναν τη μεταφορά των κτιρίων στον οργανισμό, αναφέρει η Jerusalem Post.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ