Πολιτική

Πέτσας: Τα μέτρα της κυβέρνησης για το Μάτι (δείτε live)

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τα μέτρα για τους πληγέντες από τη φωτιά στο Μάτι που ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων και η αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για πέντε χρόνια.

Το νομοσχέδιο για επιτελικό κράτος θα είναι το πρώτο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, θα μπει στις Επιτροπές την Πέμπτη και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα είναι το φορολογικό που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις. Θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος με στόχο να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουλίου ή το αργότερο έως την 1η Αυγούστου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως κανένα κοινωνικό επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί και όλα θα χορηγηθούν κανονικά και όπως προβλέπεται. Σημείωσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και πως δεν θα δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό το 2019.

Αναφερόμενος στα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κύπρο στις 29 και 30 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. Το πιθανότερο είναι το ταξίδι στο Παρίσι να προηγηθεί εκείνου στο Βερολίνο, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία.

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

https://www.facebook.com/govgr/videos/1263934493784908/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ