ΗΠΑ

Ο Τραμπ νίκησε: Παραιτήθηκε ο Βρετανός πρέσβης που «έθαβε» τον Αμερικανό πρόεδρο

Ο Βρετανός Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Σερ Κιμ Ντάροκ παραιτήθηκε στον απόηχο της λεκτικής επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος τον αποκάλεσε «πομπώδη βλάκα» προσθέτοντας πως η αμερικανική Κυβέρνηση θα διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκαν τα διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στα οποία ο Κιμ Ντάροκ χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ "ανασφαλή" και "απρόβλεπτο" και την κυβέρνηση του "δυσλειτουργική". Προειδοποιούσε επίσης το Λονδίνο ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να "καταρρεύσει φλεγόμενη" και να "τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο".

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πληροφορήθηκε για τα τηλεγραφήματα, τα σχολίασε εξοργισμένος μέσω Twitter αναφερόμενος τόσο στους χειρισμούς της Τερέζα Μέι για εφαρμογή του Brexit, όσο και στον Πρεσβευτή, ανακοινώνοντας ότι κόβει κάθε επικοινωνία μαζί του.

"Ήμουν πολύ επικριτικός με τον τρόπο που το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τερέζα Μέι διαχειρίστηκαν το Brexit. Τι χάος δημιούργησαν εκείνη και οι αντιπρόσωποί της. Της είπα τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, αλλά αυτή επέλεξε άλλο τρόπο. Δεν ξέρω τον Πρεσβευτή αλλά δεν είναι συμπαθής, ούτε χαίρει εκτίμησης εντός των ΗΠΑ», είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...