ΗΠΑ

Ο Τραμπ βάζει στον «πάγο» τον Βρετανό πρέσβη που τον «έθαβε» - «Τα καλά νέα είναι ότι φεύγει η Μέι!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κόψει κάθε επαφή με τον Βρετανό πρέσβη στις ΗΠΑ, Κιμ Ντάροκ, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος Τραμπ μετά τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στον βρετανικό κυριακάτικο Τύπο δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία επαφή με τον Βρετανό διπλωμάτη.

Στο φύλλο της Κυριακής η Mail αποκάλυψε διπλωματικά τηλεγραφήματα του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, στα οποία χαρακτηρίζει τον κ. Τραμπ «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική».

Ο 65χρονος πεπειραμένος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων αιχμηρών σχολίων, προειδοποιούσε το Λονδίνο ότι η προεδρία του Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει φλεγόμενη», να «τερματιστεί με ντροπιαστικό τρόπο», στις αναφορές του προς την κυβέρνησή του στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναζητεί τον ή τους υπεύθυνους της διαρροής στον Τύπο των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

«Δεν γνωρίζω τον πρέσβη, αλλά δεν είναι συμπαθής, ούτε χαίρει εκτίμησης εντός των ΗΠΑ. Δεν θα έχουμε καμία επαφή πλέον με αυτόν», είπε ο Τραμπ με tweet του, επιφυλάσσοντας παράλληλα πυρά στην βρετανίδα απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Τι χάος δημιούργησε εκείνη και οι αντιπρόσωποί της. Της είπα τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, αλλά επέλεξε άλλο τρόπο», ανέφερε ο κ. Τραμπ αναφορικά με τους χειρισμούς της Μέι για το Brexit.

«Τα καλά νέα για το υπέροχο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι σύντομα θα έχει νέο πρωθυπουργό. Ενώ απήλαυσα πλήρως την έξοχη επίσημη επίσκεψη τον περασμένο μήνα, ήταν η βασίλισσα που με εντυπωσίασε περισσότερο!», έγραψε.

Στην πρώτη του αντίδραση στην αποκάλυψη των τηλεγραφημάτων, χθες ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ντάροκ λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Ο πρεσβευτής δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι οπαδοί αυτού του ανθρώπου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...