Εκκλησία

Ο ενοριακός ιερέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του MVP του NBA

Ο ενοριακός ιερέας από την ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Μελετίου στην αθηναϊκή συνοικία Σεπόλια, όπου μεγάλωσε ο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τη στενή σχέση που είχε με τον MVP του ΝΒΑ, όπως γράφει ο neoskosmos.com

Ο πατέρας Ευάγγελος Γκανας ήταν ο ιερέας που βάπτισε τον Γιάννη και τον αδελφό του Αλέξανδρο στις 28 Οκτωβρίου 2012 - μια ημερομηνία που επιλέχθηκε ειδικά για την ιστορική του σημασία ως Ημέρα του ΟΧΙ.

Σύμφωνα με τον ιερέα, ο Γιάννης περνούσε το χρόνο του στην εκκλησία που παρακολούθησε τις λειτουργίες και την Κυριακάτικη Σχολή, κατά την οποία ο χαρακτήρας του νεαρού άρχισε να λάμπει.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο νέος, ο πατέρας Ευάγγελος είπε ότι ήταν νεαρός με ηθική και πάντα γεμάτος ελπίδα, παρά το γεγονός πως η οικογένειά του ζούσε στη φτώχεια εκείνη τη στιγμή.

"Δεν τον θυμάμαι ποτέ να παραπονιέται ή να αισθάνεται ότι έχει πληγεί από τη ζωή και να είναι επιθετικός προς την κοινωνία", δήλωσε ο πατέρας Ευάγγελος στο Έθνος.

"Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω ήταν το βλέμμα του Γιάννη", πρόσθεσε.

"Είναι δύσκολο να περιγράψω. Υπήρχε μια αθωότητα [στα μάτια του] αλλά και μια ελπίδα. Δεν υπήρχε φόβος και καμία δυσαρέσκεια. Μπορεί να πετάει στο γήπεδο, αλλά στην πραγματική ζωή πιστεύω ότι στέκεται σταθερά στα πόδια του."

Ο πατέρας Ευάγγελος είναι γνωστός για το γεγονός ότι είναι φιλόξενος, αγκαλιάζει τους μετανάστες και τα παιδιά τους και παίρνει μια στάση εναντίον του ρατσισμού.

Και φαίνεται ότι και ο Γιάννης δεν έχει ξεχάσει ούτε τον πατέρα Ευάγγελο, αφού ανέφερε πρόσφατα τον ιερέα σε συνέντευξη.

«Όταν ήμουν παιδί, πήγα στο σχολείο της Κυριακής και εκεί υπήρχε κάποιος που μας βοήθησε πολύ», είπε. "Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοήθησε."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές