Κόσμος

Ο Ενές Καντέρ καταγγέλλει απειλές του τουρκικού προξενείου και μιλάει για δικτατορία


Eνές Καντέρ vs Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μαίνεται η κόντρα του Τούρκου ΝΒΑer Ενές Καντέρ με το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τούτη τη φορά ο νεοαποκτηθείς σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος αποτελεί σταθερά μια φωνή αντίστασης κατά του Τούρκου προέδρου, πληροφορήθηκε ότι ακυρώνεται camp που επρόκειτο να διοργανώσει στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και κατήγγειλε παρέμβαση και απειλές από την τουρκική κυβέρνηση μέσω του προξενείου στη Νέα Υόρκη.

Με μήνυμά του στα social media ο σέντερ των Σέλτικς υποστηρίζει πως υπήρξαν απειλητικά μηνύματα από το τουρκικό προξενείο προς το Islamic Center, που θα φιλοξενούσε το camp, ενώ εκφράζει και την απογοήτευσή για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καταγγελία για το συμβάν στην αστυνομία τονίζοντας ότι «είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος, αφού το τζαμί δεν πήρε τηλέφωνο την αστυνομία γι' αυτούς τους απατεώνες. Αντί να εναντιωθεί, ακύρωσε το camp που ήταν για τα μικρά παιδιά». Μάλιστα ο Καντέρ καταλήγει στο μήνυμά του κάνοντας λόγο δικτατορία.

«Το γράφω με βαριά καρδιά. Αυτό το διήμερο είχα προγραμματίσει ένα FREE camp για το μπάσκετ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα στο "Islamic Center". Θα ήταν το 34ο δωρεάν camp αυτό το καλοκαίρι σε 25 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Κάνω τα camp για φιλανθρωπικούς σκοπούς και θέλω να προσφέρω σε όλες τις κοινότητες. Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί ή να μην πιστεύουν πουθενά» γράφει αρχικά στο μήνυμά του ο Τούρκος σταρ.

«Με πληγώνει το γεγονός ότι το "Islamic Center" αποφάσισε να ακυρώσει το camp ύστερα από απειλές που δέχθηκε το τζαμί από το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Πήραν τηλέφωνο και άφησαν απειλητικά μηνύματα. Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος, αφού το τζαμί δεν πήρε τηλέφωνο την αστυνομία γι' αυτούς τους απατεώνες. Αντί να εναντιωθεί, ακύρωσε το camp που ήταν για τα μικρά παιδιά» καταγγέλλει ο Καντέρ.

«Θα παραμείνω συγκεντρωμένος στο να φτιάξω έναν καλύτερο κόσμο και ένα καλύτερο περιβάλλον για τη νεολαία, την ώρα που αυτή οι αλαζόνες απατεώνες απλώνουν τα πλοκάμια τους στην κοινωνία των ΗΠΑ. Ελπίζω στο μέλλον, οι κοινότητες στην Αμερική να καταλάβουν ότι έχουν ελευθερία και δεν πρέπει να γονατίζουν μπροστά στην δικτατορία» ανέφερε στο φινάλε της επιστολής του.

Δείτε το post του Τούρκου NBAer:
https://twitter.com/EnesKanter/status/1154187743100100609?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ