Εκκλησία

Ο αντάρτης Πατριάρχης! Πρώην ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ερυθραίας εκδιώχθηκε για «αίρεση» γιατί τα έβαλε με την κυβέρνηση

Ο πατριάρχης Abune Antonios της Ερυθραίας εκδιώχθηκε ψευδώς από την Εκκλησία από μια ομάδα κορυφαίων επισκόπων. Τον έχουν κατηγορήσει για αίρεση. Αυτή η κίνηση είναι μέρος των συνεχιζόμενων προγραμμάτων αυταρχικής προπαγάνδας της κυβέρνησης της Ερυθραίας. Ο πατριάρχης είναι ήδη υπό κατ 'οίκον περιορισμό από το 2007.

Ο Abune Antonios εξακολουθεί να είναι ο κανονικός Πατριάρχης της Ερυθραίας και αναγνωρίζεται από τους ορθόδοξους και τα υπόλοιπα μέλη του χριστιανικού κόσμου.

Κακώς εκδιώχθηκε από τον κυβερνήτη, καθώς κράτησε σθεναρή στάση εναντίον των κυβερνήσεων κυρίως επειδή εκείνες έκαναν παρεμβολές στις εκκλησιαστικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, οι Επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ερυθραίας εκδίωξαν τον πρώην πατριάρχη τους Abune Αντώνιο.

Ο Αντώνιος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκκλησίας μέχρι το 2006, κατηγορήθηκε για αίρεση σε δήλωση υπογεγραμμένη από ομάδα κορυφαίων επισκόπων.

Ο ίδιος έχει εδώ και πολύ καιρό επικρίνει την κυβέρνηση και έχει εκτοπιστεί και τεθεί σε κατ 'οίκον περιορισμό πριν από 13 χρόνια.

Οι οπαδοί του κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στις εκκλησιαστικές υποθέσεις.

Αναλυτές πιστεύουν ότι καταδικάστηκε έτσι ώστε η κυβέρνηση της Ερυθραίας να έχει τον πλήρη έλεγχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ερυθραίας, αναφέρει ο Teklemariam Bekit του BBC Tigrinya.

Όταν καταδικάστηκε, τέθηκε υπό κατ 'οίκον περιορισμό, όπου παραμένει.

Τον Απρίλιο γυρίστηκε μυστικά ένα βίντεο όπου ο ίδιος αντιτάχθηκε στην εκκλησία υπό την ηγεσία του λαϊκού Γιοφτάμ Ντιμέτρου.

Η επιστολή από τους επισκόπους ανέφερε ότι οι πρόσφατες δραστηριότητές του έκαναν την εκκλησία να συνειδητοποιήσει ότι «η μετάνοιά του δεν ήταν γνήσια» και ότι η εκκλησία «έγινε σύναξη αιρετικών» και αποφάσισαν να τον αποβάλουν.

"Το όνομά του δεν πρέπει ποτέ να αναφερθεί και να μνημονευτεί και όσοι κάνουν κάτι τέτοιο θα τιμωρούνται σοβαρά", πρόσθεσε η επιστολή.

Πέντε από τους έξι πιο ισχυρούς επισκόπους στη χώρα υπέγραψαν την επιστολή. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί μια υπογραφή απουσιάζει.

Παρόλο που εκδιώχθηκε από το να είναι μέλος της εκκλησίας, οι επίσκοποι υποσχέθηκαν ότι θα μπορούσε ακόμα να ζήσει σε εκκλησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ