Κόσμος

Οργισμένος ο Σαλβίνι με Γερμανίδα πλοίαρχο: «Γύρνα πίσω στην πατρίδα σου και άσε τους Ιταλούς να φροντίσουν για την δική τους»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, δεν κρύβει τον θυμό του για την απόφαση της δικαιοσύνης, σχετικά με την Κάρολα Ρακέτε.

Η Κάρολα Ρακέτε, η πλοίαρχος του Sea-Watch 3, δεν αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στη Γερμανία, αφότου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί στην Ιταλία.

Ο πατέρας της Έκεχαρτ Ρακέτε είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ότι η κόρη του θα ήθελε να παραμείνει στην Ιταλία έως την επόμενη ακροαματική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου.

Εχθές, δικαστής πήρε τη διαταγή του κατ’ οίκον περιορισμού σε βάρος της Ρακέτε, καθώς απεφάνθη ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες εναντίον της ότι αντιστάθηκε στις εντολές που είχε λάβει από πλοίο του ιταλικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε εχθές ότι θα διατάξει την απέλαση  Ρακέτε στη Γερμανία, η Λινάρντι, ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτή τη διαδικασία την σταμάτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Κι αυτό, όπως εξήγησε η Λινάρντι, διότι η πλοίαρχος παραμένει στο στόχαστρο ποινικής έρευνας για παραβίαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, μια κατηγορία στην οποία η Ρακέτε θα απαντήσει ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, ο Ματέο Σαλβίνι δεν κρύβει το θυμό του για την απελευθέρωση της Ρακέτε και καταφέρεται εναντίον της δικαστίνας που έλαβε τη σχετική απόφαση, μιλώντας για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα.

«Είμαι απλά τσαντισμένος για την απόφαση που αφήνει ελεύθερη μια εγκληματία και αποφασισμένος να σταματήσω τους διακινητές ανθρώπων, όπλων και ναρκωτικών» έγραψε ο δεξιός πολιτικός στο Twitter.

Σε μια άλλη ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών έγραψε:

«Βγάλτε τις ρόμπες σας (των δικαστών) και κατεβείτε υποψήφιοι με την αριστερά εάν θέλετε να μπείτε στην πολιτική».

Ο  Σαλβίνι αποκάλεσε τη Ρακέτε «πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα».

«Γύρισε πίσω στη Γερμανία και κάνε εκεί ζημιά, θέσε εκεί τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο» τόνισε. «Άσε τους Ιταλούς να φροντίσουν την Ιταλία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...