Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το ρόστερ των ερυθρόλευκων για τη σεζόν 2019-20-Πίνακας

Όπως φαίνεται και μετά από τις τελευταίες προσθήκες, έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ του Ολυμπιακού, για τη νέα σεζόν 2019-2020.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Ουίλ Τσέρι κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έκλεισε το ρόστερ του για τη σεζόν 2019-20.

Το Eurohoops συγκέντρωσε τους παίκτες με τους οποίους θα πορευτεί ο Ντέιβιντ Μπλατ και θα προσπαθήσει να πετύχει μία καλύτερη πορεία από την περσινή, που τον έφερε εκτός οκτάδας στην Ευρωλίγκα.

Εννιά παίκτες με ξένα διαβατήρια και έξι (με Βεζένκοφ) με ελληνικά απαρτίζουν το νέο ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” άλλαξαν ουσιαστικά τη βάση τους, αφού λόγω της απουσίας τους από την Basket League, δεν είχαν λόγο να μην επενδύσουν σε περισσότερους ξένους παίκτες, καθώς πάντα θα είναι ενεργοί για συμμετοχή, σε αντίθεση με τον κανόνα των έξι ξένων που ισχύει στη χώρα μας.

Επτά νέοι παίκτες ήρθαν να προστεθούν στην ομάδα, έξι από αυτούς ξένοι: ο Μπάλντουιν, ο Πάντερ, ο Μπράντον Πολ, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο Ίθαν Χαπ κι ο Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Μπορείς χωρίς ενδοιασμό να πεις πως τα στοιχήματα είναι πολλά. Αν εξαιρέσεις τον Πολ και τον Κουζμίνσκας που είναι δοκιμασμένοι στην Ευρωλίγκα, οι υπόλοιποι είναι άπειροι (Χαπ, Μπάλντουν) ή δεν έχουν εικόνες από την κορυφαία λίγκα (Πάντερ), ή βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο (Ρούμπιτ). Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει να αξιοποιήσει το ταλέντο του καθενός ξεχωριστά και συνολικά να διαμορφώσει ένα σύνολο που να είναι πιο δυνατό και ανταγωνιστικό συγκριτικά με το περσινό όπου επίσης “παίχθηκαν” πολλά στοιχήματα. Και δεν απέδωσαν “χρήματα”.

Η ραχοκοκκαλιά βεβαίως παραμένει η ίδια. Είτε στο ροτέισον αυτό καθ’ αυτό, είτε ως ηγετικές φιγούρες σε ένα διαφορετικό σχήμα.

Οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου (κυρίως αυτοί) και Μιλουτίνοφ συνεχίζουν μαζί εδώ και χρόνια. Και παρότι προβλέπεται ο ρόλος των δύο αρχηγών ειδικά, να μην είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει τόσες σεζόν, η παρουσία τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο δέσιμο με τους νεοφερμένους παίκτες.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Ο πρώτος προέρχεται από τραυματισμό αλλά μήπως υπάρχει άλλος άνθρωπος στο χώρο του μπάσκετ με μεγαλύτερη θέληση και κίνητρο από τον ίδιο; Ο “Πρι” σίγουρα θα πάρει περισσότερες ανάσες με τον Ρούμπιτ, τον Βεζένκοφ και ενδεχομένως τον Κουζμίνσκας, αλλά ας μη γελιόμαστε: αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο στο “τέσσερα”, έστω και με λιγότερα λεπτά συμμετοχής.

Κόνιαρης, Αρσενόπουλος και Ποκουσέφκσι συμπληρώνουν το ρόστερ και δεν νομίζουμε να πάρουν πολλές ευκαιρίες, εκτός εάν προκύψουν πολλοί τραυματισμοί ή δεν “βγει” κάποια από τις μεταγραφές.

Το ροτέισον

Το να κρίνεις το ρόστερ Ιούλιο μήνα μπορεί να χαρακτηριστεί από αφελές ως παράτολμο. Σίγουρα με ένα χαμηλό μπάτζετ όπως αυτό παρουσιάζεται, ο Ολυμπιακός ίσως να μην μπορούσε να επιλέξει διαφορετικές μονάδες, με το καλοκαίρι να έχει πολλές διακυμάνσεις και ατυχείς καταλήξεις σε θέματα όπως του Σλούκα και του Τεόντοσιτς.

Δεν μπορείς φυσικά να πεις πως το ρόστερ “τρομάζει”, αλλά και πάλι πώς να κρίνεις με ασφάλεια κάτι καινούργιο με τόσους “άγνωστους” παίκτες σε αυτό; Γνωρίζουμε με σιγουριά ότι ο φίλαθλος κόσμος δεν “ξετρελαίνεται” με τις επιλογές, μα ο τελευταίος λόγος ανήκει στους παίκτες και στον Μπλατ. Αυτοί θα παίξουν, αυτοί θα κριθούν στο τέλος.

Πάμε και λίγο στο ροτέισον που έχει ξεκάθαρες επιλογές και αρκετές λύσεις σε κάθε θέση.

Στα γκαρντ θα δούμε στον “άσο” τον Μπόλντουιν με τον Ουίλ Τσέρι στους κύριους ρόλους, ενώ στο “δύο” υπάρχει βεβαίως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κέβιν Πάντερ κι ο Μπράντον Πολ! Είναι ίσως η πιο γεμάτη θέση του Ολυμπιακού, με τον τελευταίο να περιμένουμε να τον δούμε και στο “τρία” καθώς μπορεί να σταθεί εκεί λόγω των αθλητικών του προσόντων.

Ο Κώστας Παπανικολάου λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο ως σμολ φόργουορντ αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλες πολύ ποιοτικές (και σίγουρες θα λέγαμε) λύσεις στη θέση: Κουζμίνσκας, Πολ, ίσως και Βεζένκοφ.

Στη “φροντ λάιν” θα δούμε τον Πρίντεζη με τον Βεζένκοφ στο “τέσσερα” και τους Ρούμπιτ, Κουζμίνσκας να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν τη θέση ανάλογα με τι θέλει να επιλέξει ο Μπλατ: καλό σουτ (πρώτη περίπτωση); Ή παιχνίδι στη ρακέτα (δεύτερη);

Στο “πέντε” υπάρχει μία … μονοεδρική περίπτωση, αφού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεχωρίζει αισθητά. Ο Ίθαν Χαπ έχει παντελή έλλειψη επαγγελματικού μπάσκετ, ενώ ο Ρούμπιτ θα συμπληρώσει την τριάδα, σε πιο χαμηλά σχήματα και με άλλη λογική πεντάδας.

ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑΘΕΣΗΥΨΟΣΗΛΙΚΙΑ
Βασίλης ΣπανούληςΓκαρντ1.93μ.1982
Αντώνης ΚόνιαρηςΓκαρντ1.91μ.1997
Ουέιντ ΜπάλντουινΓκαρντ1.93μ.1996
Ουίλ ΤσέριΓκαρντ1.85μ.1991
Μπράντον ΠολΓκαρντ-φόργουορντ1.93μ.1991
Κέβιν ΠάντερΓκαρντ1.90μ.1993
Νίκος ΑρσενόπουλοςΓκαρντ1.98μ.2000
Μιντάουγκας ΚουζμίνσκαςΦόργουορντ2.05μ.1989
Όγκουστιν ΡούμπιτΦόργουορντ-σέντερ2.01μ.1989
Σάσα ΒεζένκοφΦόργουορντ2.06μ.1995
Γιώργος ΠρίντεζηςΦόργουορντ2.05μ.1985
Κώστας ΠαπανικολάουΦόργουορντ2.03μ.1990
Αλεξέι ΠοκουσέφσκιΦόργουορντ2.11μ.2001
Νίκολα ΜιλουτίνοφΣέντερ2.13μ.1994
Ίθαν ΧαπΣέντερ2.08μ.1996
Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές