Πολιτική

Οι βουλευτές που εκλέγονται στο νομό Ηρακλείου -3 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνία για ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25

Τις τρεις από τις οκτώ έδρες του νομού Ηρακλείου Κρήτης παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακολούθως η Νέα Δημοκρατία παίρνει δύο έδρες και από μία το ΚΙΝΑΛ, το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στο 70,12% της ενσωμάτωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτές τους Χαράλαμπο Μαμουλάκη με 16.124 ψήφους, τον Σωκράτη Βαρδάκη με 14.054 ψήφους και τον Νικόλαο Ηγουμενίδη με 10.875 ψήφους. Εκτός φαίνεται να μένουν οι Σπύρος Δανέλλης, Βασίλης Σμπώκος, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Μανώλης Αλιφιεράκης, Κατερίνα Δουλγεράκη, Ελένη Αυγουστάκη, Χρυσανθη Καμπουράκη και Στυλιανή Λενακάκη.

Για τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Λευτέρης Αυγενάκης με 16.320 ψήφους και ο Μάξιμος Σενετάκης με 12.569 ψήφους. Εκτός έμειναν οι Γρηγόρης Πασπάτης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, Γρηγόρης Ροδακάκης, Νικολέτα Σφακιανάκη, Νίκος Τζώρτζογλου, Ανδρέας Στρατάκης, Ευα Σημαιάκη, Ελένη Τσαντηράκη-Αναστασάκη.

Αγωνία σε ΚΙΝΑΛ-ΜεΡΑ25 για την μάχη του σταυρού
Στο Κίνημα Αλλαγής, την έδρα θα πάρει ο δεύτερος Βασίλης Κεγκέρογλου με 7.046 ψήφους, αν δεν την κρατήσει η Φώφη Γεννηματά που βγήκε πρώτη με 19.465 ψήφους. Κάτι που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο Γιάνης Βαρουφάκης με 6.888 ψήφους είναι πρώτος για το ΜεΡΑ25, αλλά αν δεν κρατήσει την έδρα του θα εκλεχθεί ο Γιώργος Λογιάδης με 894 ψήφους. Τέλος, για το ΚΚΕ την έδρα παίρνει ο Μανώλης Συντυχάκης με 2.457 ψήφους.

Πολύ χαμηλά ποσοστά στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο νομό Ηρακλείου είχαν η Ελληνική Λύση, η Χρυσή Αυγή, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ενωση Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ