Κοινωνία

Ξυλοκόπησαν ακτιβιστή στη Σαντορίνη -Επειδή κατέγραφε την κακοποίηση των γαϊδουριών

Επίθεση από επιχειρηματίες στη Σαντορίνη καταγγέλλει ότι δέχθηκε ένας ακτιβιστής από τη Νότια Αφρική ο οποίος ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να καταγράψει την κακοποίηση των γαϊδουριών, αφού πλέον περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά παγκοσμίως.

Ο λόγος για τον Λούκ Μπάριτ που εργάζεται στη η διεθνή Δίκτυο για τα ζώα (NFA) που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων. Σημειώνεται ότι για την κακοποίηση των γαϊδουριών είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και ο Guardian.

Τι καταγγέλλει ο ακτιβιστής από τη Νότια Αφρική
«Με κλωτσούσαν, με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούσαν και στα γαϊδούρια. Ηταν μία πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Το χειρότερο είναι πως εγώ μπορεί να ξέφυγα, αλλά για τα γαϊδουράκια δεν υπάρχει διαφυγή», αναφέρει στην καταγγελία του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του ΝFA.

Τα γαϊδούρια δουλεύουν δίχως νερό και φαγητό κάτω από τον καυτό ήλιο
«Οι ιδιοκτήτες των ζώων τους εκμεταλλεύονταν, αναγκάζοντάς τα να ανεβαίνουν επανειλημμένα σε έναν ψηλό λόφο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό, σκιά ή νερό», σημειώνει με την σειρά της η Μιράντα Ραφ της NFA.

«Ο Μπάριτ κατέγραφε τις υποσχέσεις που αθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και οι τοπικοί αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν δεσμευτεί πέρυσι να βελτιώσουν τις συνθήκες για τα γαϊδούρια που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες στους απόκρημνους βράχους», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Απείλησαν να τον πετάξουν στον γκρεμό
Εν συνεχεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα timeslive.co.za, η Ράφ περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο Ράφ, αλλά και ο οπερατέρ που ήταν μαζί του προκειμένου να καταγράψουν τις άθλιες συνθήκες μεταχείρισης των ζώων.

«Μια ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε στον Μπάριτ και τον Πολωνό οπερατέρ, ο οποίος προσπαθούσε να τραβήξει υλικό από την κακοποίηση. Αυτό εξόργισε τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που κλώσησαν και χτύπησαν τον Μπάριτ, οδηγώντας στην άκρη του βράχου απειλώντας να τον πετάξει στον γκρεμό. Ο οπερατέρ τον έσωσε, αλλά επίσης ξυλοκοπήθηκε κατά την διάρκεια του περιστατικού».

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο για τα ζώα NFA τα γαϊδουράκια αναγκάζονται να δουλεύουν ουσιαστικά μέχρι θανάτου, αφού ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάζονται προκειμένου να μεταφέρουν σκουπίδια και αγαθά σε όλο το νησί. Οπως περιγράφει πάντα το NFA η τοπική αστυνομία έχει ενημερωθεί, ωστόσο τίποτα δεν έχει αλλάξει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...