Κόσμος

“Ναυμαχία” για τη θέση του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

“Ναυμαχία” για τη θέση του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Για τη θέση του ΣΑ/ΣΕΒΑΣ είχε επιλεγεί ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Κορακάκης. Η επιλογή είχε γίνει από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, όταν ήταν ΥΕΘΑ. Ωστόσο από την ημέρα της αποχώρησης του, για να μην πούμε από την ημέρα προκήρυξης των εθνικών εκλογών είχαν αρχίσει να ακούγονται σενάρια για αλλαγή επιλογής προσώπου, σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής.

Η αλλαγή έγινε και τα σενάρια γίνονται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλέστηκε και ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επιλέγει για τη θέση τον Επίτιμο Αρχηγό Στόλου Ιωάννη Παυλόπουλο.

Ο κ.Δρίτσας σε γραπτή δήλωσή του κάνει λόγο για κομματικές επιλογές.

Η απόφαση για την αποστρατεία του Ιωάννη Παυλόπουλου είχε προκαλέσει αντιδράσεις που οφείλονταν προφανώς στην πικρία του. Τότε μ΄ ένα μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η αποστρατεία του μπορεί να οφειλόταν στη διαφωνία του στη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να το λέει και καθαρά. Η φράση του ότι ήταν “ευτυχής” που η αποστρατεία του έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή, είχε ερμηνευθεί από κάποιους δημοσιογράφους ως διαφωνία στις Πρέσπες.

Ήταν μαζί με τον τότε Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή ,οι Αξιωματικοί που είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αν δεν αποχωρούσε από την κυβέρνηση θα τους είχε κάνει Α/ΓΕΕΘΑ τον έναν και Αρχηγό ΓΕΝ τον άλλο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελευταίων διευθετήσεων πριν την αποχώρηση από την κυβέρνηση ο Καμμένος είχε κάνει αυτή τη πρόταση.

Το συμπέρασμα που προκύπτει πάντως είναι ότι στο χώρο της Άμυνας θα υπάρξει αντιπολίτευση για κάθε θέμα. Η παρουσία του Θ.Δρίτσα εξασφαλίζει πάντως ότι δεν θα γίνει αντιπολίτευση με κραυγές.

Για το θέμα της αλλαγής επιλογής στη θέση του ΣΑ/ΣΕΒΑΣ πάντως ,μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ΥΠΕΘΑ.

πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...