Κόσμος

ΝΑΤΟ: Ευρώπη και ΗΠΑ ολοκλήρωσαν κοινή άσκηση μαχητικών

Ολοκληρώθηκε η άσκηση του ΝΑΤΟ που διήρκεσε δέκα ημέρες και συνέβαλε στη βελτίωση των σχέσεων καθώς και των αποστολών ανάμεσα σε χώρες του οργανισμού.

Η επιχείρηση Rapid Forge, μια διεθνής άσκηση με χώρες του ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Spangdahlem της Γερμανίας.

Η επιχείρηση που διήρκεσε δέκα ημέρες συνέβαλε στη βελτίωση των σχέσεων καθώς και των αποστολών ανάμεσα σε χώρες του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας την υπεράσπιση των Νατοϊκών συμφερόντων και προωθώντας παράλληλα στάση αποτροπής σε ένα όλο και πιο περίπλοκο περιβάλλον ασφάλειας.

Από την Αμερική, τα μέλη της 4ης Πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, δημιούργησαν και χειρίστηκαν την μετακίνηση των μαχητικών αεροσκαφών από βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη σύμφωνα με το onalert. Η  421η μοίρα μάχης με έδρα τη  Γιούτα, προσέφερε στο πρόγραμμα τα C2 αεροσκάφη της για τις ανάγκες των μεταφορών.

«Η Rapid Forge ενισχύει τις σχέσεις με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  διοικητής Donn Yates. «Η Rapid Forge αναπτύσσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς, F-35A και F-15E, καθώς και μεταξύ των συμμάχων. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι απαραίτητες έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή όλοι να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι «.

Η επιχείρηση ήταν μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών δυνάμεων.

«Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Εσθονία, η Γερμανία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία που συμμετείχαν μας εξέπληξαν θετικά. Συναντήσαμε ένα μεγάλο επίπεδο επαγγελματισμού και στρατιωτικής κατάρτισης. Πλέον είμαστε βέβαιοι πως τα μαχητικά που στέλνουμε στην Ευρώπη μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως» τόνισε.

Όλες οι πλευρές που συμμετείχαν εγγυήθηκαν πως επιχειρήσεις σαν την Rapid Forge θα συνεχίσουν να προγραμματίζονται και να εκτελούνται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ