Καιρός

Νέο κύμα καύσωνα απειλεί την Ευρώπη -Θα φέρει, ξανά, 40άρια (χάρτες)

Φόβους για ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα φέρει ξανά 40άρια στις πόλεις της Ευρώπης, εκφράζουν οι μετεωρολόγοι.

Οπως μεταδίδει το Wunderground, η ξηρασία που επελαύνει στα μέσα του καλοκαιριού «ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο επεισόδιο καύσωνα στην Ευρώπη την προσεχή εβδομάδα». Το νέο κύμα καύσωνα -αν επιβεβαιωθεί- θα έρθει μόλις ένα μήνα μετά τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις και κατέταξαν τον Ιούνιο ως τον πιο ζεστό στην ιστορία.

Σύμφωνα με το Wunderground, τα μετεωρολογικά μοντέλα φανερώνουν τάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πολυήμερο καύσωνα, με θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

https://twitter.com/xavierfettweis/status/1151236753342259200

Υπενθυμίζεται ότι ο καύσωνας του Ιουνίου που έπληξε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, και κυρίως τη Γαλλία, είχε απολογισμό και νεκρούς.

https://twitter.com/peacockreports/status/1151224803283656704

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα θα «εισβάλλει» από τη δυτική Ευρώπη και την Ισπανία ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο και θα φθάσει στη Γαλλία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στη συνέχεια θα επεκταθεί «σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη. […] Ακόμη και το Λονδίνο μπορεί να “δει” θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου» επισημαίνει το Wunderground.

https://twitter.com/cgerardnolan/status/1151391408844103682

Στο διαφαινόμενο νέο κύμα καύσωνα αναφέρθηκε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Οπως υποστήριξε, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, «και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για νέο, έντονο επεισόδιο ζέστης (κατά τόπους καύσωνα) στη δυτική και κεντρική Ευρώπη».

Ο γνωστός μετεωρολόγος εξήγησε ότι το κύμα καύσωνα αναμένεται «μετά τις 21 Ιουλίου στα νοτιοδυτικά και μετά τις 23 – 24 Ιουλίου στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καύσωνα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ