Εκκλησία

Νέα εποχή τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας - Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου

Τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πριν λίγη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προκειμένου να έχει την πρώτη κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης περίμενε στην είσοδο τον Αρχιεπίσκοπο και ακολούθησε θερμός χαιρετισμός και καλωσόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις Εκκλησίας-πολιτείας φαίνεται να περνούν σε νέα εποχή μιας και τα συριζικά σχέδια μπαίνουν στα συρτάρια. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως αυτά δεν θα προχωρήσουν, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο ουσιαστική συνεργασία επί σειρά ζητημάτων.

Όσον αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα στα “καυτά” άρθρα 3 και 13 φαίνεται να προκύπτει από πληροφορίες από την συνάντηση πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Στην ανάγκη συνεργασίας αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, ευχόμενος παράλληλα στον πρωθυπουργό τα δέοντα για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την νέα εποχή στις σχέσεις των δύο πλευρών είχε δείξει και η χθεσινή δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως περί του μαθήματος των Θρησκευτικών

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως απάντησε: «Καταρχήν υπάρχουν πράγματι δύο αποφάσεις του ΣτΕ του 2018 –και οι δύο του 2018- οι οποίες πράγματι έχουν κρίνει το Πρόγραμμα Σπουδών αντισυνταγματικό. Εμείς καταρχήν, μέλημά μας είναι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Συνεπώς μελετάμε το πλαίσιο πως διαμορφώθηκε. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.Πρέπει εδώ να σας πω βέβαια ότι έχουμε κι έναν παράλληλο στόχο. Κι ο παράλληλος στόχος είναι να κάνουμε επί της διαδικασίας το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά ακούσματα και από εκπαιδευτικούς και από μαθητές οι οποίοι μας λένε ότι το μάθημα –και δεν είναι το μόνο μάθημα στο οποίο συμβαίνει αυτό- χρήζει μίας βελτίωσης ως προς τον τρόπο διδασκαλίας».

https://www.youtube.com/watch?v=XnPWt1oQkE8

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...