Στρατός Ξηράς

Μ.Κωσταράκος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση "Γόρδιος Δεσμός 2019" (Φωτογραφίες)


Μήνυμα για την ολοκλήρωση της άσκησης "Γόρδιος Δεσμός 2019" έστειλε ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και χαιρετίζοντας τους χειρισμούς της Διοίκησης.

Δείτε την ανάρτησή του:

"Άσκηση GORDIAN KNOT - 19.

Από 26 Ιουν – 5 Ιουλ 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το Νατοϊκό Στρατηγείο Σώματος Στρατού Ταχείας Ανάπτυξης της Ελλάδας (NATO Rapid Deployable Corps Greece - NRDC-GR), που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, διεξήγαγε την άσκηση «Γόρδιος Δεσμός 19» (Gordian Knot 19). Μία εθνική άσκηση στρατηγείου σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, με σκοπό την εκπαίδευση στην σχεδίαση και στην εκτέλεση συμμαχικών διακλαδικών επιχειρήσεων αντιμετώπισης κρίσεων (Non Article 5 Operations).

Η άσκηση αυτή αποτελεί συνέχεια των αξιολογήσεων που συνετέλεσαν στον μετασχηματισμό και στην πιστοποίηση του NRDC-GR ως διακλαδικό στρατηγείο για την ανάληψη αποστολών της Συμμαχίας (Small Joint Operations).

Η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους στο NRDC-GR από την ίδρυσή του το 2001, ώστε αυτό να αναγνωρίζεται από την Συμμαχία ως ένα αξιόπιστο και υψηλών προδιαγραφών στρατηγείο, του οποίου η πολυεθνική δομή και οι πλέον σύγχρονες δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου χερσαίων και διακλαδικών επιχειρήσεων, το καθιστούν όχημα μεταφοράς τεχνογνωσίας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ένα εφαλτήριο αλλά και παράθυρο στο μέλλον των διεθνών στρατιωτικών υποθέσεων. Η συνεργασία του δε με πλήθος στρατιωτικών και μη στρατιωτικών φορέων σε διεθνές επίπεδο προάγει τις εθνικές θέσεις και την ελληνική κουλτούρα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στη Διοίκηση και στο προσωπικό του Στρατηγείου για μια άριστα εκτελεσθείσα άσκηση και μια απόλυτα επιτυχή αξιολόγηση που απέδειξε για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο γνώσης και λειτουργίας του Στρατηγείου αλλά και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων."

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=859030651118966&id=100010361164480&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ