Ρωσία

Μόσχα: Αν ο INSTEX υιοθετηθεί από τρίτες χώρες μπορεί να σωθεί η πυρηνική συμφωνία του Ιράν


Για τις πιθανότητες διάσωσης της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν μέσω του μηχανισμού INSTEX μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο μηχανισμός πληρωμών INSTEX για το εμπόριο με το Ιράν και η κατάσταση γύρω από τον αντιδραστήρα στο Αράκ θα είναι τα κύρια θέματα κατά την προσεχή σύνοδο της Μικτής Επιτροπής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), γνωστής ως πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Εάν ο μηχανισμός INSTEX ανοίξει προς τρίτες χώρες στις συναλλαγές σχετικές με το ιρανικό πετρέλαιο, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες να σωθεί η πυρηνική συμφωνία δήλωσε.

«Φυσικά, ο INSTEX θα συζητηθεί, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα θέματα. Όλα τα έργα που υλοποιούνται και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τις απειλές των ΗΠΑ και την άμεση εφαρμογή των κυρώσεων – το Φορντόου, το Αράκ και τα υπόλοιπα - φυσικά, θα είναι τα κύρια θέματα », δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Η έκτακτη σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου στη Βιέννη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...