Εκκλησία

«Μικρό θαύμα»: Μία φουτουριστική Ορθόδοξη Εκκλησία θα στολίζει τη Μόσχα – Φωτογραφίες

"Μικρό Θαύμα" αποκαλούν οι αρχιτέκτονες την εμφάνιση ενός ασυνήθιστου Ορθόδοξου ναού στη Μόσχα, αρκετά "μακριά" από τους συντηρητικούς ναούς που έχουμε συνηθίσει.

 

Η εκκλησία, αφιερωμένη στον Ιγνάτιο Αντιοχείας, θα χτιστεί στο δυτικό τμήμα της Μόσχας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το τμήμα αρχιτεκτονικής της πόλης.

Το έργο έχει ήδη έχει εγκριθεί από τις αρχές της πόλης και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

©
Φωτογραφία : stroi.mos.ru">

«Στη Ρωσία, οι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές μεθόδους στην κατασκευή Εκκλησιών και η κατασκευή αυτού του έργου είναι ένα μικρό θαύμα. Οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να διατηρήσουν όλα τα παραδοσιακά στοιχεία, προσθέτοντας όμως καινοτόμες λεπτομέρειες», ανέφερε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Μόσχας Σεργκέι Κουζνέτσοφ.

Οι αρχιτέκτονες επηρεάστηκαν από πρώιμες ρωσικές Ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες είχαν πολύ λίγα διακοσμητικά στοιχεία, σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες δομές. Το έργο βασίζεται σε μια εκκλησία του 14ου αιώνα που βρίσκεται στην πόλη του Νόβγκοροντ.

©
Φωτογραφία : Wikipedia / Alaexis">Εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο Νόβγκοροντ

«Το κτίριο θα διαφέρει από την πλειονότητα των υφιστάμενων εκκλησιών με μινιμαλιστικό σχεδιασμό», εξήγησε ένας από τους αρχιτέκτονες της εκκλησίας, ο Σαΐντ Ντζαμπραζίλοφ. «Η οροφή του φτάνει μέχρι το έδαφος, η εκκλησία μοιάζει να μεγάλωσε μέσα από αυτήν», είπε.

Η εκκλησία θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει περίπου 500 πιστούς, με ένα τεράστιο, ανοιχτό χώρο. Δεν θα διαθέτει ένα τεράστιο τέμπλο όπως η πλειοψηφία των εκκλησιών στη Ρωσία. Επιπλέον, η Αγία Τράπεζα θα είναι διαφανής, παρέχοντας στους πιστούς μια πανοραμική θέα του ποταμού Σετούν.

©
Φωτογραφία : stroi.mos.ru">

Σύγχρονα υλικά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου υαλοβάμβακα. Η εκκλησία δεν θα έχει παραδοσιακό επιχρυσωμένο σταυρό, αλλά γυάλινο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φωτιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

©
Φωτογραφία : stroi.mos.ru">Φουτουριστική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ανεγερθεί στη Μόσχα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ