Κόσμος

Μεταναστευτικό-Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού: Αγοράζουν παιδιά για να μπουν στην "Γη της Επαγγελίας"

Απίστευτη φάμπρικα στο Μεξικό! Οι Αρχές διερευνούν ποινικές περιπτώσεις ανδρών που αγοράζουν παιδιά στο Μεξικό πριν διασχίσουν τα σύνορα των ΗΠΑ...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που διερευνούν οι αρχές, μετανάστες στην Τιχουάνα του Μεξικού προσπαθούν να αγοράσουν παιδιά από φτωχές, ανύπαντρες μητέρες που ζουν σε καταφύγια, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να απελευθερωθούν νωρίτερα από τα κέντρα κράτησης στα σύνορα και να αποκτήσουν άσυλο στις ΗΠΑ.

Η Union-Tribune του Σαν Ντιέγκο  ανέφερε ότι οι γυναίκες που μένουν στα καταφύγια της Τιχουάνα φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα απαχθούν αφού βλέπουν ομάδες ανδρών να πλησιάζουν τις μητέρες και να προσφέρουν χρήματα για να αγοράσουν τα παιδιά τους για να επιταχύνουν τη διαδικασία εξασφάλισης ασύλου.

Όταν τα παιδιά συνοδεύονται από ενήλικες που διασχίζουν τα σύνορα, ο ισχύων νόμος των ΗΠΑ ορίζει ότι θα πρέπει να κρατούνται προσωρινά, να απελευθερώνονται με γονείς ή κηδεμόνες με τους οποίους έφθασαν και στη συνέχεια να περιμένουν να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες ασύλου στα δικαστήρια μετανάστευσης.

"Δεν μπορώ να πάω να δουλέψω γιατί δεν μπορώ να αφήσω τα μάτια μου από τα αγόρια μου", δήλωσε η Antonia Portillo Cruz, 44χρονη μετανάστρια από την Ονδούρα.

Η Portillo Cruz είπε ότι άνδρες στοχεύουν στο καταφύγιο της Tijuana όπου διαμένει. Ενώ δεν την έχουν πλησιάσει, έχει δει άλλες γυναίκες που καλούνται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα παιδιά τους για περίπου 350 δολάρια το καθένα!!

Φοβάται δε ότι οι προσφορές από τους άνδρες που πλησιάζουν τις γυναίκες για να αγοράσουν τα παιδιά τους θα γίνουν τελικά απαγωγές και ως αποτέλεσμα αυτού ποτέ δεν επιτρέπει στα δύο αγόρια της, 8 και 10 ετών, να απομακρυνθούν.

«Θέλουν να κλέψουν τα παιδιά μας για να μπορέσουν να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Οι αρχές των συνόρων προειδοποιούν για πάνω από ένα χρόνο ότι ορισμένοι μετανάστες που διασχίζουν τα σύνορα χρησιμοποιούν παιδιά που δεν σχετίζονται με αυτά αλλά παρουσιάζονται ως οικογένειες για να εισέλθουν ευκολότερα στις ΗΠΑ

Οι επικριτές λένε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν διογκωθεί. Αλλά η δημοτική αστυνομία της Τιχουάνα επιβεβαίωσε τις εκθέσεις και ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν σχετικά.

Οι διακινητές ή εκείνοι που εμπλέκονται σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που διευκολύνουν τέτοιου είδους ταξίδια αναφέρονται συχνά ως "κογιότες".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ