Κόσμος

Μεξικό: Η αστυνομία σταμάτησε ομηρία 27 ανθρώπων στο Κανκούν – Συνέλαβαν τους δράστες

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για την απαγωγή και ομηρία 27 εργαζομένων εταιρίας τηλεφωνικών κλήσεων στο Κανκούν του Μεξικού.

Οπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δράστες λειτούργησαν πιθανότατα για λογαριασμό ανθρώπων αντίπαλης εταιρίας και εισέβαλαν στον χώρο που βρίσκονταν οι εργαζόμενοι. Ανάμεσα στους ομήρους ήταν και ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρίας, η οποία προωθεί πακέτα διακοπών. Μετά από μερικές ώρες ομηρίας, απελευθερώθηκαν τα 27 άτομα, για τα οποία οι πληροφορίες της εισαγγελίας λένε πως η διένεξη μεταξύ των δύο εταιριών, έχει να κάνει και με την κακομεταχείριση που τυχαίνουν εργαζόμενοι εκεί.

Ο Μόντες δε Όκα συμπλήρωσε ότι ερευνάται το εάν και κατά πόσον οι ύποπτοι είναι μέλη κάποιου καρτέλ που επιδίδεται σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις. Η διάσωση των ομήρων έγινε από στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Εθνοφρουράς, νέου σώματος που ίδρυσε φέτος ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της βίας στο Μεξικό.

Νωρίτερα, οκτώ ένοπλοι έκαναν έφοδο στο κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων και πήραν τους 27 εργαζόμενους, τους έβαλαν μέσα σε δύο βαν χωρίς να υπάρξει αντίσταση από μέρους τους, οδηγώντας τους σε ένα σπίτι στα προάστια του Κανκούν. Όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι όμηροι, βρέθηκαν αντιμέτωπες με πέντε ένοπλους που φρουρούσαν τους εργαζόμενους, έχοντας δέσει τα μάτια τους. Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις από τους απαγωγείς αμέσως και τους υπόλοιπους δύο έπειτα από σύντομη καταδίωξη, όπως είπε ο γενικός εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ