Αθλητισμός

Μεγάλη διάκριση για την ελληνική κολύμβηση - Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερου

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερου έχοντας μάλιστα την 4η καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες.

O 26χρονος κολυμβητής Κρίστιαν Γκολομέεβ έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε σε τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου του Γκουανγκζού, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης έκανε πολύ καλή κούρσα στον ημιτελικό των 50μ. ελεύθερου, κάνοντας επίδοση 21,60, η οποία είναι και η καλύτερη φετινή γι’ αυτόν.

Ο Γκολομέεβ προκρίθηκε με τον 4ο καλύτερο χρόνο στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο (27/07, 14:00 ώρα Ελλάδος).

Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Αμερικανός Ντρέσελ (21,18), δεύτερος πέρασε ο Βραζιλιάνος Φράτους με 21.53 και τρίτος ο Βρετανός Πράουντ με 21.56.

«Είμαι χαρούμενος. Δεν ήταν άσχημη κούρσα, υπήρχε λίγο άγχος για να μπω στον τελικό. Θα ήθελα να είναι λίγο πιο γρήγορος ο χρόνος, αλλά στόχος ήταν να μπω στον τελικό και να είμαι συγκεντρωμένος εκεί, να κάνω μια πολύ καλή κούρσα και άμα βγει όπως πρέπει να είμαι και στα μετάλλια. Έβλεπα ότι είμαι κοντά στον Πράουντ, κρίθηκε στην τελευταία χεριά, ίσως η εκκίνηση να μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα.

Θα ήθελα στον τελικό να πάω κάτω από το ρεκόρ μου που είναι 21.44, θα προσπαθήσω. Είμαι χαρούμενος όμως, είναι η τρίτη φορά που μπαίνω σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε τελικό, οπότε όλα καλά. Τώρα θα ξεκουραστώ θα συγκεντρωθώ και θα κολυμπήσω λίγο το πρωί», δήλωσε ο Γκολομέεβ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ