Κόσμος

Μίση και πάθη τυραννούν τις σκανδιναβικές κοινωνίες από το μεταναστευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ποικίλους τρόπους το μεταναστευτικό ζήτημα τυραννάει τις σκανδιναβικές κοινωνίες.

Ένα πρώην μέλος του νορβηγικό υπουργικού συμβουλίου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για εκμετάλλευση της θέσης του για σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο για έξι χρόνια, σύμφωνα με το BBC.

Ο Svein Ludvigsen, ηλικίας 72 ετών, κρίθηκε ένοχος για την εκμετάλλευση τριών ανδρών (!!!) ενώ ήταν περιφερειακός κυβερνήτης του Troms, βορείως του Αρκτικού Κύκλου, μεταξύ 2011 και 2017. Οι άνδρες λένε ότι πίστευαν ότι θα απελαθούν ή θα τους παραχωρηθεί μόνιμα κατοικία ανάλογα με το πώς αντιδρούσαν στα αιτήματά του για σεξουαλικά υπονοούμενα!

Οι άντρες, ηλικίας σήμερα 25, 26 και 34 ετών, δήλωσαν στο δικαστήριο ότι συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον Ludvigsen όταν ήταν διοικητής του Troms και ότι τους προσέφερε κατοικίες και θέσεις εργασίας με αντάλλαγμα σεξουαλικές σχέσεις.

Η εκμετάλλευση έλαβε χώρα στο σπίτι και στο εξοχικό σπίτι του Ludvigsen, στα δωμάτια του ξενοδοχείου και στο γραφείο του.

Ένα από τα θύματα ήταν μόλις 17 ετών, ενώ ένα άλλο είχε "ελαφριά διανοητική αναπηρία".

Η κατηγορία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Ludvigsen "θα τους είχε οδηγήσει να πιστεύουν ότι είχε την εξουσία να τους δώσει ή να τους στερήσει την υπηκοότητά τους ".

Ο Ludvigsen, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του παραδέχεται ότι έχει σεξουαλική επαφή με έναν από τους άνδρες - παρόλα αυτά είπε ότι ήταν συναινετικός- και ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή με τους άλλους δύο άντρες.

Ο Ludvigsen, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018, διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση στους άντρες ύψους περίπου 87.000 δολαρίων

Η Σουηδία βιώνει έναν "πόλεμο μικρής κλίμακας"

Από την άλλη πλευρά την Σουηδία η κατάσταση με το μεταναστευτικό ξεφεύγει. Ο Σουηδός συγγραφέας Björn Ranelid προειδοποιεί ότι το επίπεδο εγκληματικότητας και βίας που αντιμετωπίζει η χώρα είναι «ένας πόλεμος μικρής κλίμακας».

Ο Ranelid αναφέρει τις πυρπολήσεις των αυτοκινήτων, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες, αλλά τώρα έχουν γίνει συνηθισμένες σε ολόκληρη τη χώρα μαζί με μια έκρηξη περιστατικών με πυροβολισμούς.

Ο συγγραφέας είπε ότι το να κατηγορεί κάποιος τους «απογοητευμένους» νέους για το κύμα του εγκλήματος όπως έκανε ένας αστυνομικός είναι λάθος αντίληψη, αφού και η δική του γενιά είχε ίδια φαινόμενα αλλά δεν στράφηκε στην εγκληματικότητα.

"Ζούσαν σε φτωχά διαμερίσματα και η οικονομία πολλών οικογενειών ήταν φτωχή, αλλά κανένας από τους εκατοντάδες γνωστούς, τους φίλους και τους συμπαίκτες μου δεν έκαψε αυτοκίνητα, δεν κουβαλούσε όπλα", έγραψε.

Σύμφωνα με τον Ranelid, η χώρα έχει ανάγκη από μια "πνευματική επανάσταση" ηθικής, και εκπαιδευτικής μέριμνας.

"Είναι ένας πόλεμος μικρής κλίμακας που επηρεάζει όλους τους ανθρώπους που ζουν στη Σουηδία. Η παροχή εξηγήσεων έχει τελειώσει" , δήλωσε ο Ranelid.

Οι θανατηφόροι πυροβολισμοί στη Σουηδία αυξήθηκαν κατά 10 μονάδες σε μία γενιά,και επιδεινώθηκαν από τον εκφοβισμό μαρτύρων και τον «κώδικα σιωπής στις κοινωνικά και οικονομικά ασθενικές μεταναστευτικές περιοχές της χώρας», σύμφωνα με την Paulina Neuding του Quillette.

Το έγκλημα των ληστειών και της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών αυξήθηκε επίσης, με το ένα τρίτο των νέων γυναικών να αναφέρουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς να βγουν τη νύχτα.

Όλα αυτά έγιναν υπό την εποπτεία μιας «φεμινιστικής κυβέρνησης» που άνοιξε τα σύνορα στη μαζική μετανάστευση όπως ποτέ άλλοτε.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Säpo) Anders Thornberg έχει πει στους Σουηδούς ότι πρέπει να συνηθίσουν καλύτερα στις τρέχουσες συνθήκες.

Μιλώντας για το νέο κύμα πυροβολισμών και βίαιων εγκλημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, προειδοποίησε ο Thornberg, πως «αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πέντε έως δέκα χρόνια».

https://www.youtube.com/watch?v=iERLyAxddVE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...