Καιρός

"Μίνι" καύσωνας το Σαββατοκύριακο- Ποιες περιοχές θα "πιάσουν" 40άρια-Βίντεο

Όπως φαίνεται ούτε η χώρα μας θα την "γλίτωνε" από τον καύσωνα που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως θα έχει θερμοκρασίες στο "κόκκινο" σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV  Κλέαρχο Μανουσάκη το κύμα καύσωνα επηρεάζει για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι τη Δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για αέριες μάζες από την Αφρική, οι οποίες μέσω ενός αντικυκλώνα μεταφέρθηκαν σε μεγάλο τμήμα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Αυτές οι μάζες, τώρα, θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά.

Έτσι τις επόμενες μέρες και ειδικότερα το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της θερμοκασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή η θερμοκρασία στη Θεσσαλία θα φτάσει τους 39 βαθμούς. Σε Αττική και Βοιωτία ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ στην Ηλεία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

https://youtu.be/b9HfB8_z4CM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές