Κυβέρνηση

Μάκης Βορίδης: Ξεκάθαρη η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο

«Το επιτελικό μοντέλο πρέπει να το δούμε στην πράξη», σχολίασε για το κυβερνητικό μοντέλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Το ασυμβίβαστο εκ του νόμου υπήρχε», είπε για την οδηγία που δόθηκε στους υπουργούς και σημείωσε πως «σωστά προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους περιορισμούς».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάθεση της ΕΥΠ, του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό, σχολίασε κυρίως το τελευταίο, ήταν επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά», αφού «είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».

«Είναι από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο Πρωθυπουργός το παίρνει πάνω του για το λόγο αυτόν», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του, είπε πως «αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, είναι περίπου το 5%», το οποίο μπορεί μαζί με την προστιθέμενη αξία να φτάσει ακόμα και το 20%.

«Η αγροτική ανάπτυξη έχει τη δική της συμβολή στη συνολική ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι η διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής από πλευράς Ελλάδας».

Η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο είναι «ξεκάθαρη», σχολίασε.

Τόνισε παράλληλα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πως «δεν έχουμε αυταπάτες, έχουμε όμως γνώση και εμπειρία των διαδικασιών».

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε πως «ο κάθε Πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή» και απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για υποβάθμισή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, είπε πως πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ